REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija iš Kaliningrado srities išgabens visus ten laikomus savo tankus, trečiadienį pareiškė Rusijos kariuomenės generalinio štabo viršininkas generolas Nikolajus Makarovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaliningrado regione mes turėjome 880 tankų ir mes visus juos iš ten išvešime“, – teigė generolas. Tiesa, jis pridūrė, kad procesas gali užtrukti keletą metų, nes Lietuva neleido Rusijai savo teritorija gabenti karinės technikos. Todėl tankai esą bus išgabenami jūra.

REKLAMA

N. Makarovo teigimu, toks žingsnis rodo, kad Rusija nesiruošia pulti nė vienos savo kaimynės ir nevykdo ekspansionistinės politikos. „Tačiau mes visada priešinomės NATO plėtrai į rytus, nes tai kelia rimtą pavojų Rusijai“, – pridūrė generolas.

Jis pareiškė, kad Rusija griebsis adekvačių priemonių, kad apgintų savo nacionalinius interesus, jei JAV neatsisakys planų Vidurio Europoje įrengti priešraketinį gynybos skydą.

Visiškai neseniai Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas grasino Kaliningrade dislokuoti trumpojo nuotolio raketas „Iskander“, jei Vašingtonas ir toliau vykdys skydo rengimo projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų