REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paveldosaugininkas Naglis Puteikis grąžintas į ankstesnes Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigas. Toks sprendimas priimtas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui atmetus Kultūros paveldo departamento buvusio direktoriaus Albino Kuncevičiaus apeliacinį skundą ir palikus galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo panaikintas įsakymas dėl N. Puteikio atleidimo iš Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

N. Puteikis iš minėtų pareigų buvo atleistas 2007 m. rugpjūčio 17 dieną. Atleidimas buvo motyvuojamas tuo, kad N. Puteikis I. Simonaitytės bibliotekos ikikarinio priestato griovimo metu, inicijuodamas naujai aptiktos vertybės nustatymą, aplaidžiai ir nerūpestingai vykdė tarnybines pareigas, savavališkai ir neteisėtai stabdė darbus, sutrikdė investicinį bibliotekos projektą, sukėlė neigiamas pasekmes statytojui ir tokiu būdu padarė finansinių nuostolių rangovui. Tuo jis diskreditavo valstybės tarnybą ir ja piktnaudžiavo.

REKLAMA

Teismui išnagrinėjus bylą, nustatyta, kad N. Puteikis turėjo teisę stabdyti darbus, inicijuoti naujų vertingųjų savybių nustatymą, todėl jo veiksmai nėra laikytini piktnaudžiavimu tarnyba, savivaliavimu ir valstybės tarnybos diskreditavimu.

Iki šiol Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigas ėjęs Vitalijus Juška pervestas į vyriausiojo valstybinio inspektoriaus pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų