REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai nuo pareigų nušalintas ir dar skandalingiau į darbą uostamiesčio Savivaldybės administracijoje grįžęs Alfonsas Šimkus vakar darbdaviams pateikė ultimatumą - iš darbo jis išeis tik gavęs kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių advokato lydimas atvyko nuo pareigų laikinai nušalintas keliais nusikaltimais įtariamas 62 m. Miesto ūkio departamento direktoriaus A .Šimkus, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Vyrai aptarė tik vieną klausimą - A. Šimkaus, kuriam šį mėnesį sukako pensinis amžius, pasitraukimą iš valstybės tarnautojo pareigų. „Respublika“ rašė, kad nuo spalio pradžioje jis laikinai tapo Ekonomikos ir strategijos departamento Turto ir privatizacijos skyriaus specialistu.

Susitikimas baigėsi be rezultatų, nes abi pusės nesutarė dėl atleidimo sąlygų. „Respublikos“ duomenimis, A. Šimkus pageidauja, kad jam būtų išmokėta bent kelių mėnesių algos dydžio išeitinė kompensacija.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu administracijos valdžia su tokiu reikalavimu nesutinka. Jos argumentas paprastas - valdininkas ir taip jau pakankamai sukompromitavo Savivaldybę. Klerkai iki šiol prisimena skandalą, kuris kilo, kai spauda sužinojo, jog Savivaldybė vėl į darbą priimtą A. Šimkų nudžiugino solidžiu 30 procentų algos dydžio priedu prie atlyginimo.

Kompromiso nepasiekę A. Každailevičius ir A. Šimkus sutarė, kad šią savaitę susitiks dar kartą.

A. Šimkus įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba, patikėto didelės vertės svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu, oficialių dokumentų klastojimu bei prievartavimu duoti kyšį. Įtariama, jog proteguodamas kelias bendroves Savivaldybės skelbiamuose viešųjų pirkimų konkursuose A. Šimkus galėjo gauti įvairių dovanų, kurių vertė viršija kelis šimtus tūkstančių litų.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų