REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patikrinę viename sostinės garaže įrengtą kontrabandinių cigarečių ir svaigalų saugyklą pasieniečiai aptiko didelį kiekį įvairių rūšių brangių kontrabandinių rūkalų ir falsifikuoto alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais skaičiavimais, vien rūkalų vertė gali siekti pusantro šimto tūkstančių litų. Čia pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė ir, kaip įtariama, falsifikuotos degtinės bei garažo savininką.

REKLAMA

Naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai viename iš sostinės Žirmūnų rajone esančių garažų masyvų užklupo čia buvusį asmenį. Sulaikomas jis nesipriešino.

Paaiškėjo, kad pasieniečių anksčiau turėta informacija pasitvirtino. Apžiūros metu VSAT pareigūnai garaže rado 278 pusės litro talpos butelius, ant kurių buvo etiketės su užrašais „Sobieski“, „Sostinės“ bei „Parlamento“.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad buteliuose, kurių dalis buvo paženklinta lietuviškais akcizo mokesčio ženklais, esantis skaidrus skystis gali būti falsifikuota degtinė. Tiksli radinio kilmė paaiškės po to, kai skystį ištirs ekspertai.

Pasieniečiai čia taip pat rado stirtą cigarečių dėžių ir palaidų blokų bei pakelių. Pasieniečių veikloje tai ypač retas atvejis, kai vienoje vietoje sulaikoma tiek įvairių rūšių aukštos klasės kontrabandinių cigarečių bei žemesnės rūšies rūkalų.

Pasak VSAT pranešimo, garaže buvo laikoma daugiau kaip 33 tūkstančiai pakelių cigarečių su rusiškais akcizo mokesčio ženklais. Rasta „Winston“, „Camel“, „West“, „Pall Mall“, „LM“, „Kiss“ ir „Glamour“ cigarečių pakeliai.

Taip pat garaže laikyta „Armada“, „Imperial Classic“, „Bayron“, „Gold Bond“, „Magnat“, „Saint George“, „Prima“ rūkalų.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių laikymo VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Garažo savininkas dviem paroms uždarytas į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų