REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar paskirtasis premjeras Andrius Kubilius, jo patarėjas Mykolas Majauskas, paskirtasis finansų ministras Algirdas Šemeta bei paskirtasis ūkio ministras Dainius Kreivys vakarieniavo su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovais bei TVF misijos vadove Lietuvoje Catriona Purfield.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienės metu buvo aptarta Baltijos regiono situacija ir ją veikiantys procesai. Taip pat kalbėta apie iššūkius, su kuriais šiuo metu susiduria pasaulio ekonomika, bei sąlygas, formuojančias šalių ekonominę raidą.

REKLAMA

Susitikimo dalyviai kalbėjo apie priemones, kurias skirtingos šalys gali pasitelkti kovojant su ekonomikos ir finansų krize.

Paskirtasis premjeras Andrius Kubilius TVF atstovams pristatė Vyriausybės antikrizinio plano koncepciją bei programos bendrąsias nuostatas.

„Galimybės skolintis nesvarstėme, tokio poreikio dabar nematome. Tačiau TVF tam ir įsteigtas, kad šalys, kurioms kyla problemų, galėtų skolintis. Teoriškai ta galimybė visada yra. Mes tikimės, kad regioninė situacija šiek tiek stabilizuosis, ypač jei TVF pavyks susitarti su Latvijos vyriausybe ir įgyvendinti  krizės įveikimo Latvijoje planą“, - teigė A. Kubilius. Jis pridūrė tikėjęsis iš TVF išgirsti ką nors paguodžiančio, kad kaimyninėse šalyse netrukus pavyks suvaldyti krizę, tačiau paskirtasis premjeras prisipažino to neišgirdęs.

Kitas A. Kubiliaus susitikimas su TVF atstovais, kurio metu TVF pateiks situacijos įvertinimą, įvyks kitą antradienį, gruodžio 16 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų