REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojai daugiausia skundžiasi dėl stringančios žemės reformos ir netinkamo viešojo administravimo. Daugiausia skundų gaunama iš Vilniaus ir Kauno apskričių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai antradienį Tarptautinei žmogaus teisių dienai paminėti skirtoje spaudos konferencijoje pasakojo Seimo kontrolieriai Romas Valentukevičius, Augustinas Normantas, Albina Radzevičiūtė, Virginija Pilipavičienė ir Zita Zamžickienė.

REKLAMA

Seimo kontrolierių teigimu, aktualiausi Lietuvos gyventojams išlieka žemės reformos klausimai: skundžiamasi dėl teisės į žemę netinkamo atkūrimo, valstybės turto valdymo, naudojimo, privatizavimo, žemės sklypų ribų nustatymo ir įvairių kitų žemėtvarkos reikalų. Tokio tipo skundai esą sudaro apie trečdalį visų nusiskundimų.

Vis dažnesni pastaraisiais metais, anot Seimo kontrolierių, tampa skundai dėl netinkamo viešojo administravimo: asmenų aptarnavimo institucijose ir įstaigose tvarkos pažeidimų, netinkamų skundų, prašymų nagrinėjimo atvejų, teisės gauti informaciją pažeidimų ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierių teigimu, taip pat vis dažniau skundžiamasi dėl teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros.

Nemažai esą gaunama nuteistųjų skundų. Skundžiamasi dėl tardymo izoliatorių higieninės būklės, jų perpildymo, netinkamo pareigūnų elgesio su nuteistaisiais.

Seimo kontrolierių įstaiga yra valstybinė institucija, tirianti skundus dėl pareigūnų piktnaudžiavimo, biurokratizmo ar kitaip pažeidžiamų žmogaus teisių ir laisvių viešojo administravimo srityje.

Per 14 įstaigos veiklos metų Seimo kontrolieriai gavo per 23 tūkst. skundų ir atliko daugiau kaip 20 tūkst. tyrimų pasinaudoję gyventojų, žiniasklaidos suteikta informacija, taip pat ir savo iniciatyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų