REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ukrainos uostamiestyje Mariupolyje vėzdus surems vietos „Azovmash“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos, kurios savo kraityje po dviejų Europos taurės varžybų turų turi po vieną pergalę ir vieną nesėkmę. Dar vienas kluptelėjimas abi komandas pastatytų į nepavydėtiną padėtį, taigi kam pavyks jo išvengti?

REKLAMA
REKLAMA

Sezoną neblogai pradėję vilniečiai paskutiniu metu ėmė buksuoti: patirti du iš eilės pralaimėjimai perpildė klubo vadovų kantrybę, tad buvo nuspręsta imtis ryžtingų veiksmų – iš vyriausiojo trenerio posto mandagiai išprašytas jame dar kaip reikiant net apšilti nespėjęs Antanas Sireika, o naujo Mesijo vaidmuo pasiūlytas Rimui Kurtinaičiui. Ar padės tokios rokiruotės  mūsiškiams kautis dėl pergalės? Gal.

REKLAMA

Sakoma, kad trenerių kaita supurto komandą ir ši bent kurį laiką žaidžia kur kas pakiliau ir sėkmingiau nei tai darė anksčiau, vienintelė bėda tik ta, kad šiandienos mūšyje „Lietuvos ryto“ kariauną į priekį ves dar ne naujasis strategas, o iš trenerio asistento laikinai pareigose pakilęs Robertas Kuncaitis, kuriam taip staiga įmestam į patį mūšio lauko vidurį gali būti labai nelengva.

Vis dėlto sostinės klubui trauktis nebelabai yra kur, tad nesėkmės atveju nei jos sirgalių, nei vadovų tikriausiai visiškai nejaudins įvairaus plauko pasiteisinimai. „Lietuvos rytui“ pergalė reikalinga kaip oras ir ją pasiekti gali leisti tik pasiaukojamas žaidimas, todėl visų akys pirmiausia vėl krypsta į tris pagrindinius sostinės klubo vedlius – Chucką Eidsoną, Marijoną Petravičių ir Mindaugą Lukauskį, nuo kurių pasirodymo didžiąja dalimi ir priklausys galutinis būsimųjų rungtynių rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Principinėje LKL grandų akistatoje tik vienintelis M. Petravičius sužaidė pagal galimybes, tuo tarpu tiek Ch. Eidsonas, tiek M. Lukauskis neparodė noro kautis. Apskritai M. Lukauskio forma paskutiniu metu kelia rimtų klausimų – po įspūdingo pasirodymo Europos taurės turnyro atidarymo varžybose puolėjas iš Panevėžio užrietė nosį ir nebeprimena net savo paties šešėlio, tačiau Ukrainoje iš jo tikimasi svaraus indėlio ne tik puolime, bet ir gynyboje.

Beje, kiaurą kaip rėtis vilniečių gynybą pirmiausia kritikavo ir būsimasis ekipos vairininkas Rimas Kurtinaitis, todėl reikia tikėtis, kad į jo priekaištus bus atkreiptas dėmesys jau dvikovoje Mariupolyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, pagalbos ekipos lyderiai šiandien tikėsis ir iš kitų komandos žaidėjų, kurie kol kas savo pasiekimais per daug tikrai nedžiugina, gal tik išskyrus įžaidėją Branko Milisavljevičių ir puolėją Milko Bjelicą. Atsarginiai „Lietuvos ryto“ krepšininkai kol kas neranda sau vietos komandoje – su minusiniu naudingumo koeficientu mačą dažniausiai baigia tiek Marius Prekevičius, tiek taikliarankis Martynas Gecevičius.

Skirtingai nei mūsiškių, varžovų iš Ukrainos gretose pirmaisiais smuikais griežia amerikiečiai Khalidas El-Aminas, Marcas Salyersas ir Dijonas Thompsonas bei vidurio puolėjas iš Belgijos Tomas Van DernSpiegelis. Tiesa, kartais jiems visai neblogai talkina ir lietuvis Simonas Serapinas, paskutiniame mače Prancūzijoje surinkęs net 21 tašką. Saviškius nuskriausti šiandien pamėgins ir dar vienas Marijos žemės atstovas Rolandas Jarutis, kuris tik šią savaitę sukirto rankomis su „Azovmashu“.

REKLAMA

Reikia priminti, kad ukrainiečių klubo vienas iš vadovų taip pat lietuvis Rimas Girskis, tad kova šiandien žada būti tikrai arši ir atkakli. Mačas turėtų vykti taškas į tašką ir jo likimas spręstis tik paskutiniame ketvirtyje. Vis dėlto jei pagrindiniai vilniečių ginklai išvengs pražangų problemos ir nešaudys tuščiais šoviniais, jie turėtų parvežti lauktuvių į Lietuvą – sunkią, tačiau labai svarbią pergalę.

„Balsas.lt“ prognozė: „Azovmash“ – „Lietuvos rytas“ 77:83.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų