REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blaivybės idėjų skleidėjas Seimo narys Antanas Matulas šįkart tam pasirinko ne parlamento tribūną. Vakarykštis jo apsilankymas Pasvalio rajone žada nemalonumų visiems čionykščiams alaus barams.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš gerus metus susikūrusi Pasvalio rajono Krinčino kaimo bendruomenė tikėjosi išgarsėti gerais darbais. Tačiau tam trukdo nesibaigiantis bylinėjimasis su vietos alaus baro savininku Rimantu Kripaičiu. Net 73 krinčiniškiai priversti vienas po kito minti Pasvalio policijos slenkstį. Kaimo žmonės tyrėjams įrodinėja nenorėję sprogdinti nei R. Kripaičio, nei jo baro. Vakar tą patį jie aiškino atskubėjusiems rajono valdžios atstovams ir A. Matului, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Bendruomenės nariai daugiau nei pusmetį lankosi teismuose. Šios istorijos ištakos - bendruomenės kreipimasis į rajono tarybą, kad būtų sutrumpintos vienintelio kaime alaus baro darbo valandos. Taryba bendruomenės prašymą patenkino, tačiau netrukus aludaris į teismą padavė pačią tarybą. Teismą vietos politikai laimėjo. Nemalonumai tuo nesibaigė, mat aludėje barmene dirbanti moteris kreipėsi į teismą ir bando įrodyti, kad kuriant Krinčino bendruomenę nesilaikyta tam tikrų procedūrų.

REKLAMA
REKLAMA

Visas užklupusias bėdas vienas per kitą Krinčino žmonės vakar išdejavo Seimo nariui konservatoriui A. Matului ir Pasvalio rajono merui Gintautui Gegužinskui. Iš jų gauta neblogų patarimų. Teisininko diplomą turintis G. Gegužinskas krinčiniškiams padėjo surašyti raštą rajono tarybai, kuriame reikalaujama, kad R. Kripaičio alaus baras dirbtų tik vieną valandą per dieną - nuo 21 iki 22 valandos. Susirinkusieji tokiam siūlymui pritarė džiaugsmingais šūkiais. Ar tam pritars rajono taryba, paaiškės prieš pat Naujuosius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Matulas, išklausęs žmonių kalbas, kad Krinčino alaus bare sumokėjus pinigus neįmanoma gauti kasos čekių, kad žmonės iš šio baro nebe išeina, o išropoja, pažadėjo apie visa tai informuoti įvairias inspekcijas ir žinybas. Parlamentaras neabejojo, kad tvarką užtikrinti privalantys valdininkai nebus atlaidūs pažeidėjui.

Krinčino aludario R. Kripaičio noras bylinėtis su savojo kaimo bendruomene gali gana skaudžiai atsiliepti visų Pasvalio rajono alaus barų savininkams. Ir A. Matulas, ir G. Gegužinskas pažadėjo organizuoti bei patys dalyvauti įvairių tikrintojų reiduose per šio rajono alaus barus. Politikai vylėsi, kad tai bus veiksmingas žingsnis blaivybės link.

Daiva Baronienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų