REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2001-aisiais duris atvėręs klubas „Gravity“ antrus metus iš eilės išgyvena renesansą. 112 renginių, per 90 svečių iš užsienio, beveik 50 000 lankytojų - su tokiais anti-kriziniais šių metų skaičiais jau šį šeštadienį, gruodžio 13 d., bene garsiausias ir populiariausias sostinės klubas  švęs savo septintąjį gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Iškalbinga, kad į gimtadienio svečių sąrašus žmonės pradėjo prašytis dar lapkričio viduryje. Bus ir daug žinomų veidų“, - tvirtina už klubo naujienlaiškus atsakinga Goda.

REKLAMA

Visi sutinka, kad „Gravity“ prisidėjo prie klubinės kultūros formavimo ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvoje. Iš viso per septynerius metus šiame klube buvo surengta beveik 800 diskotekų, atvežta per trys šimtai užsienio didžėjų. Tuo tarpu kiek čia užmegzta romanų, sudaužyta širdžių, sukurta šeimų ar kiek išgerta populiariojo GPL'o - skaičiuotuvas jau senokai nustojo fiksuoti. Labai labai daug.

Su gimtadieniu sveikins ir Lietuvos didžėjų elitas

Pagrindiniu „Gravity“ gimtadienio akcentu taps legendinis Gilles Peterson, kuris yra aukščiausio ryškumo radijo žvaigždė. Jo vardas plakatuose visuomet rašomas pirmose eilėse ir didžiausiu šriftu, nes jis ne šiaip sau supermenas. Juk jam priklauso ne tik viena populiariausių radijo laidų, bet ir per pusę šimto rinkinių, kelios įrašų kompanijos, vardiniai apdovanojimai, ir net kasmetinis festivalis.

REKLAMA
REKLAMA

Be garbingo svečio iš Jungtinės Karalystės „Gravity“ su gimtadieniu sveikins tikri klubo draugai – geriausių renginių sinonimu tapusios „Sobieski Uogos“, o taip pat jokių pristatymų nereikalaujantys didžėjai Lauris Lee ir Karalius iš „RyRalio“, Vidis, „Boogaloo“ rezidentai Tomas Boo ir Justas Fresh bei „Min For“ komandos narys Ernestas Sadau. Be šių vardų būtų sunku įsivaizduoti paskutinių metų diskotekas.

Vietoj torto Gilles Peterson valgys sušį?

Gilles Peterson yra ne tik visame pasaulyje transliuojamos laidos „Worldwide“ autorius, bet ir vienas paklausiausių didžėjų. Jis groja mažiausiai po 8 kartus per mėnesį visame pasaulyje. Ir taip jau 25 metus iš eilės. Per kuriuos nenurimstantis Gilles, kaip pats sako, daugybę kartų apskrido pasaulio rutulį. Singapūras jam tapo antraisiais namais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muzika kvėpuojantis ir gyvenantis britas turi dar dvi didžiausias aistras – tai futbolo klubas „Arsenal“ ir sušiai. Greičiausiai, net vietoj gimtadienio torto VIP'inis svečias skanaus japoniškus ritinėlius, užsigerdamas brangiuoju šampanu „Don Perignon“. Būtent šis gėrimas, kurio butelis kainuoja beveik 500 litų, buvo įrašytas į didžėjaus pageidavimų sąrašą.

Gimtadienio svečias – muzikinio stiliaus išradėjas

„Gilles Peterson yra didžiausias mano autoritetas. Jo radijo laida, jo setai, jo rinkiniai, jo leidybinės kompanijos, jo apdovanojimai ir vasaros festivaliai, jo du namai Londone plokštelėms sutalpinti, jo enciklopedinės žinios ir nuolatinis domėjimasis naujovėmis byloja apie Meilę Muzikai, kokia retai pasitaiko. Norėčiau būti bent kiek panašus į jį“, - sako žinomas didžėjus ir prodiuseris Vidis.

REKLAMA

„Jis yra tikras muzikologas. Jo visi klauso. Jo nuomonė pati svarbiausia. Jo net reikia klausti, kokios spalvos yra saulė. Jeigu jis pasakys, kad juoda, aš tuo patikėsiu. Pats didžiausias „respektas“ iš visų galimų. Būsiu „Gravity“ nuo pat 22 valandos“, - sako „Boogaloo“ pagrindinis pilotas Tomas Boo.

„Tai neabejotinai nuostabų skonį turinti asmenybė. Gilles Peterson – tai  žmogus, kuris išrado acid jazz stilių! Tad ar reikia jam daugiau pagyrų? Jis toks pat reikšmingas muzikos pasauliui kaip amžiną atilsį John Peel“, - komplimentų negaili ir Lauris Lee.

REKLAMA

Beveik 100 žvaigždžių iš užsienio

Klubas „Gravity“ visus septynerius metus stebino visų pasaulio klubų svajonėmis laikomomis įvairiausių stilių žvaigždėmis. Garsiausiais ir brangiausiais šių metų „Gravity“ „pirkiniais“ galima laikyti:  „Modeselektor“, Ivan Smagghe, Kevin Saunderson, „Simian Mobile Disco“, Peaches, The Hacker, „Junior Boys“, grupės „Underworld“ narį Darren Price bei, žinoma, gimtadienio svečią Gilles Peterson.

Iš viso 2008-aisiais klubą aplankė beveik 100 svečių iš užsienio. Tai Paradox, „The Glimmers“, Anders Ilar, „Soul Central“, Zombie Nation, Nicola Conte, I:Cube, „Zoot Woman“, Jimpster, Jan Jelinek, Dixon, Nookie, Bonobo, „Liquid People“, Robert Babicz, Ewan Pearson, „Montefiori Cocktail“, Pablo Bolivar, „E-Z Rollers“, AME, Luke Vibert, Carl Craig, Vicarious Bliss, Mu-Ziq, Deadbeat, Thomas Schumacher, Atjazz, Sascha Funke, Klute, DJ Format, Luomo ir daug, daug kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klubas „Gravity“ šią vasarą buvo atsakingas ir už festivalio „Be2gether“ šokių muzikos sceną „Sobieski Uogos klubas“. Čia per dvi dienas iš viso pasirodė net 14 didžėjų, tarp kurių gerai žinomi LTJ Bukem su MC Conrad, „Freeform Five“,  Jennifer Cardini, Tayo, General Midi ir kiti.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE GILLES PETERSON:

Jis tikra legenda. Jo plokštelių kolekcija, sukaupta per daugiau nei du dešimtmečius, tokia didelė, kad jis joms paskyrė net 2 namus. Pats įsikraustė gyventi kitur, nes ten paprasčiausiai neliko vietos. Dar jam priklauso viena populiariausių radijo laidų, per pusę šimto rinkinių, kelios įrašų kompanijos, vardiniai apdovanojimai ir net kasmetinis festivalis.

REKLAMA

Gruodžio 13 d. su septintuoju gimtadieniu, bene garsiausią sostinės klubą, sveikins pats Gilles Peterson. Tokių muzikos mylėtojų iš didžiosios M pasaulyje yra labai nedaug. Jo nuopelnai muzikai tiesiog nesuskaičiuojami. Nes viskas, ką jis daro yra tikra ir, be jokios abejonės, sėkminga. Daugybės muzikos žvaigždžių, net tokių kaip  „Jamiroquai“ ar Roni Size, herojumi esantis britas pirmą kartą atvyksta į Lietuvą.

Jis yra pirmo ryškumo radijo žvaigždė, visame pasaulyje transliuojamos ir viso pasaulio muziką pristatančios „BBC Radio 1“ laidos „Worldwide“ autorius. Kiekvieną savaitę milijonus klausytojų pritraukiantis 44-erių vedėjas pelnytai yra lyginamas su amžiną atilsį radijo didžėjumi John Peel'u. Tiesiog sunku surasti žmogų, kurio  įtaka ir populiarumas būtų bent panašus į jo. Tiesa, pats Gilles Peterson net supyksta, kai spaudoje pavadinamas naujuoju John Peel. Bet tik dėl vienos priežasties – iš kuklumo, „Gravity“ gimtadienio svečias neleidžia savęs lyginti su jo mokytoju ir autoritetu.

REKLAMA

Vieną didžiausių auditorijų pasaulyje turinti laida „Worldwide“ labai populiari ne tik D. Britanijoje, bet ir Australijoje, Naujoje Zelandijoje ir Singapūre. Be to, Gilles Peterson laidos puslapis „BBC Radio 1“ tinklapyje yra pats lankomiausias, o jo laidas groja avialinijų „British Airways“ lėktuvuose. Lyg to būtų maža, Gilles turi savo muzikinius apdovanojimus - „Worldwide Music Awards”, taip pat savo vardinį festivalį “Worldwide”, kurį kiekvienais metais rengia Prancūzijoje ir Singapūre.

Gilles Peterson yra laikomas acid jazz stiliaus išradėju ir bene didžiausiu new jazz, house, funk, latin muzikos autoritetu. Suprantama, kodėl jam savo įrašus siunčia tūkstančiai naujųjų talentų iš viso pasaulio. Ne vienam Gilles Peterson radijo laida, jo įrašų kompanijos ir pažintys atvėrė duris į muzikos pasaulį. Ne išimtis ir Mario Basanov ir Vidžio tandemas, kurių kompozicija „Test“ pirmiausia pakliuvo į Gilles rankas. Kas buvo toliau, visi jau žinome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plakatuose Gilles Peterson visuomet rašomas pirmose eilėse ir didžiausiu šriftu, nes jis ne šiaip sau supermenas. Britas išleido rekordiškai daug - per 50 įvairiausių kompiliacijų (jų tiek daug, kad seniausiai niekas nebeskaičiuoja). Be to, jis yra net trijų galingų įrašų kompanijų įkūrėjas. Prieš 21 metus Gilles Petterson kartu su Eddie Piller atidarė legendinę „Acid Jazz“, prieš 18-a - gausiai apdovanotą „Talkin' Loud““, o prieš dvejus metus ir „Brownswood“ muzikos leidyklą. 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų