REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį paskutiniam kairiųjų Vyriausybės posėdžiui pirmininkavęs kadenciją baigiantis laikinasis premjeras Gediminas Kirkilas po posėdžio sakė manantis, kad kairiesiems gegužę vyksiantys prezidento rinkimai gali būti palankūs. Tačiau apie galimus kairiųjų kandidatus socialdemokratų vadovas kalba kol kas miglotai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kairieji būsimuose prezidento rinkimuose turi tikrai neblogus šansus. Aišku, tai priklausys nuo daugelio dalykų - ar sugebės susitarti, ar kels po daugybę kandidatų. (...) Apskritai kairiesiems, jei jie sugebės susivienyti, rinkimai gali būti palankūs. Kas bus kandidatas, aš nežinau“, - kalbėjo G. Kirkilas.

REKLAMA

Naujasis Seimo opozicijos lyderis tikino, kad prezidento postas nėra jo gyvenimo tikslas.

Visuomenės nuomonių apklausos pastaruoju metu ypač nepalankios socialdemokratų lyderiui.

Lapkričio 7-15 dienomis vykusios visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvios apklausos duomenimis, vos 1 proc. apklaustųjų manė, kad geriausiai jų interesams atstovauja G. Kirkilas.

Per spalį vykusius parlamento rinkimus rinkėjams sureitingavus partijos narių eiliškumą daugiamandatės apygardos sąrašuose, socialdemokratų vedlys iš pirmos vietos smuktelėjo į trečią.

REKLAMA
REKLAMA

G. Kirkilo teigimu, tai, ar jis bus socialdemokratų kandidatas į prezidentus ir ar liks vadovauti šiai partijai, paaiškės partijos suvažiavime pavasarį.

Naujas Seimo opozicijos lyderis teigė, kad alternatyvią Vyriausybės programą opozicija turėtų pateikti per mėnesį.

Nueinančioji G.Kirkilo vadovauta Vyriausybė ketina atsistatydinti antradienį, po to, kai Seime prisieks naujosios Vyriausybės ministrai. Pranešimas dėl Vyriausybės atsistatydinimo įtrauktas į ministrų kabineto posėdžio darbotvarkę.

Prezidentas Valdas Adamkus lapkričio 28-ąją pasirašė dekretą, kuriuo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) lyderį A.Kubilių paskyrė naujuoju Lietuvos premjeru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį prezidentas dekretu patvirtino 15-osios Vyriausybės sudėtį.

Naują ministrų kabinetą formuoti ėmėsi keturios į Permainų koaliciją susibūrusios partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Prezidento rinkimų pirmąjį turą siūloma rengti kitų metų gegužės 17 dieną, o antrąjį - kartu su rinkimais į Europos Parlamentą (EP) birželio 7-ąją.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų