REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Klaipėdos senamiestyje, centrinėje dalyje bei prie paplūdimių išdygsiantys automobilių stovėjimo bilietų automatai jau nuo praėjusio mėnesio saugomi sandėlyje, juos montuoti miesto gatvėse kol kas nesiryžtama.

REKLAMA
REKLAMA

144 įrenginiai, skirti raudonajai ir geltonajai bei 6 - žaliajai zonoms laikomi bendrovės „Urbico“ patalpose. Ši bendrovė laimėjo konkursą už 3 mln. litų ir trejus metus turės vykdyti Prancūzijoje gamintų automatų techninę priežiūrą. Į šią sumą įskaičiuota ir gamyba, įdiegimas.

REKLAMA

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto tarnybos vedėjo Rimanto Mockaus, pradžioje automatus buvo planuota pastatyti gruodžio viduryje.

„Ne paslaptis, kad naujovė susilaukė daugybės įvairiausių, tarp jų - ir itin neigiamų atsiliepimų. Tad norime, kad visi automatai savo vietose būtų tik kuo arčiau termino, kai jie bus pradėti eksploatuoti - sausio 5-osios. Svarstome, kad reikėtų palaukti, kol baigsis šventinis laikotarpis, nes įtariame, kad bus smalsuolių, norinčių patikrinti, ką sugeba dar neveikiantys automatai“, - teigė tarnautojas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai 40 įrenginių bus pastatyti senamiestyje, raudonojoje zonoje, o vėliau kiti likę - ir geltonojoje. Tarnautojas patikino, kad visi automatai iki šių metų pabaigos stovės savo vietose.

Taip pat procesai gali kiek užtrukti dėl gatvių ženklinimo, informacijos apie mokamas automobilių statymo vietas.

„Šiuo metu yra ruošiami tvarkos pakeitimai. Dalis kelio ženklų pagaminti su nuoroda, kad už automobilių stovėjimą mokėti reikės nuo 8 iki 20 valandos, tačiau šis intervalas gali keistis, jei miesto Taryba nuspręs kitaip, balsuodama gruodžio 18-ąją. Tad gali tekti keisti ir užrašus kelio ženkluose. Taip pat gali keistis ir kaina už stovėjimą“, - teigė R. Mockus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai apie mokamas stovėjimo vietas ženklų bus raudonojoje zonoje, nes senamiestis ir taip prigrūstas įvairiausių kelio ženklų.

„Manome, kad teisingiausia būtų statyti ženklus ties įvažiavimais į raudonąją zoną. Tuomet nebus galima pasiteisinti, kad vairuotojas nematė ženklo ir dėl to nemokėjo. Daugiau ženklų bus centrinėje miesto dalyje“, - sakė pokalbininkas.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų