REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį bus paskelbti šių metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai.

REKLAMA
REKLAMA

Laureatai bus paskelbti po pirmadienį vyksiančio Lietuvos nacionalinių premijų komisijos posėdžio, kuriame komisijos nariai iš 12 į antrąjį turą patekusių pretendentų išrinks 6 nugalėtojus, pranešė Kultūros ministerija.

REKLAMA

Dalyvauti antrajame ture atrinkti: aktorė Rūta Staliliūnaitė-Matulionienė, kino režisierius Algimantas Puipa, rašytojai Ramutė Skučaitė, Vanda Juknaitė ir Henrikas Algis Čigriejus, dainininkė Veronika Povilionienė, fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius, vertėjas ir poetas Antanas Gailius, džiazo ir vizualaus meno kūrėjas Vladimiras Tarasovas, kompozitorė Raminta Šerkšnytė bei vizualaus meno kūrėjai Artūras Raila ir Deimantas Narkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos nuo 1989 metų skiriamos Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjams už reikšmingiausius per pastaruosius septynerius metus sukurtus kultūros ir meno kūrinius, taip pat ilgametį kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Nuo 2007 metų premijų skaičius nuo 9 sumažėjo iki 6, tačiau vienos premijos dydis išaugo dvigubai - iki 104 tūkst. litų.

Premijos laureatams teikiamos Vasario 16-osios išvakarėse.

Pernai laureatais tapo dainų autorius ir atlikėjas Vytautas Kernagis, dailėtyrininkas Alfonsas Andriuškevičius, poetė Zinaida Nagytė - Katiliškienė (literatūrinis slapyvardis - Liūnė Sutema), kompozitorius Šarūnas Nakas, aktorius Vytautas Paukštė bei medijų menininkai Nomeda Urbonienė ir Gediminas Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų