REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) oficiali svetainė internete lkl.lt, kartu su KK Akademija komandos vadovu Martynu Juocevičiumi savo skaitytojams siūlo pažvelgti į keturis galimus rungtynių „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“ scenarijus. Kurį iš jų pamatysime šio vakaro rungtynėse?

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ryto“ geriausias scenarijus:

Vilniečiai išsprendžia viską per pirmąjį kėlinuką arba iki didžiosios pertraukos (kas, tarp kitko, labai būdinga „Žalgiriui“) ir po pertraukos leidžia žaisti visiems, žaidžia be įtampos, žaidžia žiūrovams.

REKLAMA

Kaip turi žaisti: jie pirmiausia turi išeiti nusiteikę kovoti labai rimtai, nenuvertinti „Žalgirio“ ir negalvoti, kad prieš tai buvę tarpusavio rezultatai kažką lemia. Visada viskas prasideda nuo nulio, kamuolys yra apvalus. „Žalgiris“ turi pakankamai motyvacijos žaisti prieš „Lietuvos rytą“, visuomet ir visi tą supranta, papildomai nusiteikti nereikia. Jei „Lietuvos rytas“ visas šias aplinkybes supras, o turėtų, nes yra profesionalai, tai tuomet scenarijus bus geras.



„Lietuvos ryto
blogiausias scenarijus:

REKLAMA
REKLAMA

Lygiose rungtynėse, savo žiūrovų akivaizdoje neapsiginti per paskutinę ataką, leisti džiaugtis „Žalgirio“ gerbėjams ir labai nusivilti saviškiams.

Kaip turi žaisti: jeigu neįvertins varžovo ir įsivels į „Žalgirio“ pakankamai chaotišką žaidimą, nes, man regis, šioje komandų fazėje „Lietuvos rytas” žaidžia racionalesnį krepšinį, o „Žalgiris“ - labiau emocingą krepšinį. Kauno ekipoje vienas ar kitas žaidėjas aikštelėje visada siaučia ir jis gali ant bangos ištraukti komandą. Bet iš tikrųjų tvarkos nėra. Tad, jei „Lietuvos rytas“ įsivels į tokį „Žalgirio“ žaidimą , leisis iki pat galo tampomas už ūsų, tai pabaigoje...... Visada krepšinyje taip yra, kai lygus rezultatas kiekvienas metimas tampa kaip loterija, niekada negali žinoti kas laimės: įmes J.Mačiulis iš aštuonių metrų nuo lentos ir bus rezultatas „Lietuvos rytui“...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiriogeriausias scenarijus:

Išvengti Eurolygos rungtynių scenarijaus, nepaleisti varžovo iki didžiosios pertraukos, užsikabinti trečiajame kėlinuke ir, jeigu nepaleis „Lietuvos ryto“ trečiajame kėlinuke – tikėtis sėkmės. Aš nekalbu apie geriausią scenarijų, kai „Žalgiris“ laimi 20-25 taškais, nes šiuo metu tai yra nerealu „Žagiriui“. Geriausias scenarijus užsikabinti ir kažkokį teigiamą rezultatą gauti.

Kaip turi žaisti: aikštelėje turi būti užsivedę visi penki krepšininkai, o ne vienas kažkuris ar du: ne Jankūnas su Kalniečiu ar Mačiulis su kuo nors...Visi turi būti užsivedę. Bet bijau, kad vien užsivedimo gali neužtekti, reikia žaidimo kokybės. Kad Janavičius nustotų klaidas daryti, kurios dar būdingos vaikų krepšiniui, kad kiekvienas žaidėjas savo vietą aikštelėje suprastų ir ją žinotų. Čia ir trenerio indėlis labai stiprus, kad jis suvaldytų jaunus „kumeliukus”, kurie nori ir gali, bet ne visada pasiduoda trenerio komandoms, toks įspūdis...

REKLAMA

Jei treneriai suvaldys, jei žaidėjai klausys, jei atsiras daugiau nei du žaidėjai, kurie gali tempti paskui save komandą, gali būti teigiamas rezultatas.

„Žalgirioblogiausias scenarijus:

Rungtynės be intrigos. Iki pertraukos viskas išsprendžiama , „Žalgiris“ išeina po pertraukos užbaigti rungtynių. Bet čia blogiausias scenarijus ne „Žalgiriui“, jie jau priprato prie pralaimėjimų, o blogiausias scenarijus žiūrovams , nes žiūrovai visuomet tikisi iš šių komandų didelės intrigos. Todėl esant tokiam scenarijui reiktų, kad „Žalgiris” stengtųsi ir rodytų charakterį iki pat galo.

REKLAMA

Prognozė: Jei statyčiau, tai šiandien - už „Lietuvos rytą“, kažkokiu ne super dideliu procentiniu skirtumu. Objektyviai „Lietuvos rytas“ šiam momentui yra stipresnis, nes turi daugiau išpildytojų, kurie gali kokybiškesnį krepšinį kurti. Čia užtenka vieno kito žmogaus: Petravičiaus po krepšiu , Lukauskio, kuris yra visur ir Eidsono, kuris įmeta. Ir jei šis trejetas užloš, užtenka tik kitų krepšininkų pagalbos arba, kad jie netrukdytų minėtam trejetui ir rezultatas vilniečiams bus teigiamas.

O „Žalgiris“.... tai velnias jį žino...„Lietuvos rytas“ ne ta komanda, kuriai nugalėti užtektų Janavičiaus ir Kalniečio žaidimo. Tai ne „Neptūnas“ ar „Kaunas Triobet“, kur gali pusiau žaisti ir bus teigiamas rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų