REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno karininkų ramovėje surengtame aukcione, skirtame Kauno medicinos universiteto Neonatalogijos klinikoms paremti, Vilniaus kooperacijos kolegijos Kauno skyriaus ir Kauno medicinos universiteto (KMU) studentai, Seimo narė Asta Baukutė ir kiti rėmėjai surinko patiems mažiausiems šalies piliečiams daugiau nei kelis tūkstančius litų, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunimas prieš prasidedant aukcionui aukojo į specialiai pastatytas aukų dėžutes. Aukcionui buvo pasiūlyti pačių studentų tapybos ir grafikos darbeliai, taip pat iš namų atgabentos įvairios lėlės, dekoratyvinės lėkštės ir statulėlės. Kiti privatūs rėmėjai pateikė aukcionui fotografijos albumų, knygų, net senovinį žadintuvą ir ikoną su Jono Krikštytojo atvaizdu, gautą iš Rusų sielovados centro.

REKLAMA

Visų būsimų labdarių laukė Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos paruoštos vaišės.

Pradinės eksponatų kainos buvo simbolinės. Tesiekė nuo 5 Lt iki 100 Lt.

Stiklo angelas su laistytuvėliu, net 5 kartus pakėlus pradinę kainą, atiteko Seimo narei Astai Baukutei, atvykusiai į renginį su mažuoju sūneliu Rapoliuku. A.Baukutė azartiškai kovojo dėl angelo, vis po litą pakeldama kainą. Tol kėlė, kol konkurentai palūžo.

REKLAMA
REKLAMA

Kelis eksponatus įsigijo buvęs Seimo narys Ramūnas Garbaravičius ir KMU Medicinos fakulteto dekanas docentas Algimantas Tamelis. Dekanui teko įnirtingai lenktyniauti su studentais, kurie vis kėlė megzto briedžio vardu Stiprusis Rudolfas kainą.

Visos suaukotos lėšos bus perduotos Neonatalogijos klinikų įsteigtam labdaros ir paramos fondui „Parama naujagimiui“. Aukcione parduoti paveikslai taip pat perduoti klinikoms ir papuoš gimdyvių palatas.

Anot Neonatalogijos klinikų vadovės Eglės Markūnienės, apie naujagimių poreikius labai sunku kalbėti. „Atrodo, jog mažam žmogučiui labai mažai reikia. Atrodo, tokia maža jo lovytė, o kodėl tokia brangi?“ - guodėsi E.Markūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena paprasta naujagimio lovytė kainuoja 600-700 Lt. Funkcinė lova - 3000-4000 Lt.

Akcijos rengėjai buvo išsiuntinėję šimtus kvietimų laikinosios sostinės visuomenei, bet nė vienas miesto valdžios atstovas.

Renginio dalyviams mielai koncertavo patys pasisiūlę studentai ir mažieji Kauno 1-osios muzikos mokyklos moksleiviai. Visus ypač sužavėjo jaunasis pianistas Domantas Karalius.



Komentaras, Seimo narė Asta Baukutė

Jei gerbi gyvybės atėjimą, gerbsi ir jauną, ir seną. Pakliuvau į Seimą ir dabar esu atsakinga už kiekvieną naujagimį. Visu kūnu ir siela aš jus ginsiu. Tik keista, kad tiek daug moralinių skylių ne tik Seime, bet ir visuomenėje. Bet, ačiū Dievui, dar yra sveikai mąstančių žmonių. Matau šeimą kaip mamą, tėtį ir vaiką. Tai didžiulė vertybė.



Olava STRIKULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų