REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių dienos prekybos komentaras

Penktadienį Baltijos šalių biržose vyravo permainingos nuotaikos.

Prekybos pradžioje Vilniaus vertybinių popierių biržos bankų sektorius išaugo, tačiau prekybos pabaigoje vis tiek buvo užfiksuotas neigiamas akcijų kainų pokytis. VSE indeksas nukrito  1,69 proc. Latvijos akcijų biržos koregavosi labiausiai. Rygos vertybinių popierių biržos indeksas nukrito 6,76 proc. ir nebuvo nei vienos kilusios akcijos. Estijos biržoje penktadienį prekyba vyko ramiai ir nei viena akcija neišsiskyrė didesniais pokyčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Neutrali naujiena: „Lietuvos energijos“ neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas

2008 m. gruodžio 4 d. įvykusiame neeiliniame visuotiniame AB „Lietuvos energija“ akcininkų susirinkime buvo priimti šie sprendimai:

1. Filialų Kruonio HAE ir Kauno HE atskyrimas nuo AB „Lietuvos energija“

Pritarti sąlygų, pagal kurias nuo AB „Lietuvos energija“ būtų teisiškai ir funkciškai atskirtos Kauno hidroelektrinė ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė, kaip tai numato 2008 m. gegužės 27 d. LEO LT, AB Akcijų pasirašymo sutartis, rengimui.

2. Akcinės bendrovės „Lietuvos energija“ audito įmonės rinkimas ir audito paslaugų apmokėjimo sąlygų nustatymas

Išrinkti uždarąją akcinę bendrovę „ERNST & YOUNG BALTIC“ bendrovės 2008 m.

finansinės atskaitomybės ir jos dukterinių įmonių (konsoliduotos) 2008 m.

finansinės atskaitomybės audito paslaugų teikėju. Nustatyti atlygį už audito paslaugas 106 200 Lt (įskaitant PVM), kuris sumokamas per 40 dienų nuo paslaugų suteikimo.

3. Valdybos nario rinkimas

Bendrovės valdybos nariais likusiam nustojusios eiti pareigas valdybos kadencijos laikotarpiui išrinkti šiuos asmenis: Darių Masionį, Aldoną Jakutienę, Vidmantą Grušą, Mindaugą Jablonskį.

REKLAMA

Steigiant ”LEO LT” šių metų pradžioje buvo numatyta, kad Kauno HAE ir Kauno HE bus atskirtos nuo ”Lietuvos energijos” ir perduotos valstybei už simbolinį 1 Lt. Sprendžiant iš sutarties tarp ”LEO LT” akcininkų sąlygų, nustatant ”Lietuvos energijos” vertę nebuvo atsižvelgta į abiejų elektrinių vertę, o iš karto nuspręsta, kad šios elektrinės turi būti atskirtos nuo ”Lietuvos energijos” per 24 mėn. nuo ”Leo LT” įkūrimo šių metų viduryje. Smulkieji ”Lietuvos energijos” akcininkai tikisi, kad naujosiose įmonėse, valdysiančiose abi elektrines, jie gaus proporcingą dalį akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Neutrali naujiena: Ateinančiais metais RST planuojamų investicijų suma gali siekti apie 180 mln. litų

AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) patvirtina 2008 m. gruodžio 4 d. spaudos konferencijoje „LEO LT“ valdybos pirmininko Gintauto Mažeikos pateiktą informaciją apie prognozuojamas RST investicijas 2009 metais.

Ateinančiais metais RST planuojamų investicijų suma gali siekti apie 180 mln. litų. Šiuo metu RST investicijų programa yra tikslinama.

Rytų skirstomieji tinklai yra antrinė ”LEO LT” bendrovė. Pastaruoju metu Rytų skirstomieji tinklai efektyvina veiklą. Vien šiais metais bendrovė ketina sumažinti sąnaudas 12 mln. Lt, kitais metais – dar apie 40 mln. Lt.

”Leo LT” yra skelbusi, kad kitais metais savo bendrovėse ketina palikti tą patį investicijų lygį, t. y. jo nedidinti, o kaupti lėšas investiciniams projektams (elektros tinklams sujungti ir naujos atominės elektrinės statybai). Šiandien paskelbta informacija kaip tik ir konkretizuoja planuojamų investicijų dydį. Kartu su visa kita informacija apie veiklos efektyvinimą ši naujiena vertintina teigiamai, nes, viena vertus, bendrovė trečiąjį ketvirtį patyrė nuostolių, kita vertus, tokie žingsniai rodo, kad ”Leo LT” pasirinkta strategija yra vykdoma.


Neutrali naujiena: „Kauno energijos“ valdymo organo nario išrinkimas ir planuojami veiklos rezultatai

AB „Kauno energija“ stebėtojų taryba nutarė išrinkti Vytautą Mikailą akcinės bendrovės „Kauno energija“ valdybos nariu.

Dėl faktinių kuro ir pirktos šilumos kainų skirtumo AB "Kauno energija" planuojamas 2008 metų veiklos rezultatas 3719 tūkst. litų nuostolių.

"Kauno energija" yra šilumos bei elektros energijos tiekėja, tad jos finansiniai rezultatai priklauso nuo kuro kainų bei oro sąlygų. 2007 m. bendrovė patyrė 10,4 mln. Lt nuostolių, palyginus su 5,907 mln. Lt grynojo pelno 2006 metais. Bendrovės prognozuojamas 3,719 mln. Lt nuostolis 2008 metams yra kur kas mažesnis nei praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų