REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Buvusio Baracko Obamos, tai yra paprasto vaikino, daugiau nebėra“, - sako išrinktojo prezidento draugas ir politinis patarėjas Terry Linkas. B.Obamos ir jo šeimos gyvenimas iš tiesų kardinaliai pasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kol dar nebuvo užkopęs į politinį olimpą, B. Obama stengėsi rasti laiko pasidžiaugti paprastu gyvenimu. Rytais darydavo mankštą bėgimo takelyje, vakarais užsukdavo pasižvalgyti į 57-oje Čikagos gatvėje esantį knygyną, paskirdavo žmonai pasimatymą savo mėgstamame restoranėlyje, rasdavo laiko pažaisti krepšinį. Tačiau kai dabar susiruošia tai daryti, į sporto salę jį lydi saugumo agentai.

REKLAMA

Kaip rašo laikraštis „The Washington Post“, B.Obamos draugai mano, jog labai svarbu, kad ir Vašingtone būsimasis prezidentas galėtų gyventi jam įprastą gyvenimą, kitaip jis negalės sėkmingai dirbti.

„Obama jau penkerius metus apgailestauja, kad viešo žmogaus statusas kausto jo asmeninę laisvę. Būdamas Ilinojaus senatoriumi, jis ilgai nesutiko, kad jį vežiotų asmeninis vairuotojas, aiškindamas, kad mėgsta už vairo sėsti pats“, - praneša laikraštis.

REKLAMA
REKLAMA

Nebeišeina iš namų

Kitą dieną po rinkimų B.Obama elgėsi, kaip buvo įpratęs. Atsikėlė 8 val. ryto, apsivilko sportine apranga ir išėjo į sporto salę. Tai jis stengiasi daryti ir šiandien, tik viso kito jam teko atsisakyti. Būsimasis prezidentas dabar vakarus leidžia namie, į pastatus įeina per požeminius garažus ir beveik neišeina į gatvę. Tik per Padėkos dieną su žmona ir dukterimis jis dalijo maistą varguoliams. Net nuolatinis B.Obamos kirpėjas Zariffas, kerpantis jį jau 15 metų, dabar turi atvažiuoti į Obamų namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„The Washington Post“ rašo, kad B.Obamai reikės priprasti prie gyvenimo sostinėje, kurioje jis niekada gerai nesijautė. Kai 2004 metais B.Obama buvo išrinktas į Jungtinių Valstijų Senatą, jis nepersikėlė gyventi į Vašingtoną, kurį vadina šiltnamiu, ir čia praleisdavo tik 3 dienas per savaitę, o paskui išskubėdavo į Čikagą. Vašingtone jis paprastai vakarieniaudavo vienas dviejų kambarių butelyje netoli Kapitolijaus. B.Obama visada skundėsi, kad Vašingtone jaučiasi „kaip akvariume“, kur niekas niekada nepamiršta, koks yra kito žmogaus statusas, ir vienaip elgiasi su senatoriumi, kitaip su paprastu amerikiečiu.

REKLAMA

Norėdamas geriau jaustis Vašingtone B.Obama įkalbėjo savo uošvę Marien Robinson persikelti su jo šeima į Baltuosius rūmus arba bent jau apsigyventi šalia jų, kad galėtų prižiūrėti jo dukteris. Kai kurie būsimojo prezidento draugai ir bendražygiai taip pat ketina kraustytis į sostinę, jei tik B.Obama jų paprašys. Savo draugui T.Linkui B.Obama padiktavo savo naują telefono numerį, įspėdamas: „Nedrįsk niekam jo duoti.“

Sunkiausia sostinėje bus apsiprasti Michelle Obamai, kuri užaugo vos už kelių minučių kelio mašina nuo namo, kuriame gyvena dabar, ir kuri netoliese ėjo atsakingas pareigas Čikagos universitetinėje ligoninėje. Michelle mano, kad Vašingtone jos svarbiausias uždavinys bus padėti vyrui ir vaikams gerai jaustis naujoje vietoje.



Dukteris moko savarankiškumo

REKLAMA

Prie būsimo gyvenimo B. Obama pratina ir savo dukteris. Jis jau kelis kartus aiškino, kad Baltuosiuose rūmuose jos turės pačios rūpintis šuniuku, kurio taip trokšta, ir valyti, kai šis priterš. „Mes nenorime užteršti pievelės prie Baltųjų rūmų“, - sakė jis. Mergaitės privalės pačios ir vedžioti šunį. Apsilankiusi Baltuosiuose rūmuose Michelle jau įspėjo apie tai personalą.

Tiesa, vis dar neaišku, koks šuo įsikurs prezidento rezidencijoje. Ieškoma tokio, kuris mažai šeriasi, nes B.Obamos vyresnioji duktė Malia yra alergiška. Nors pati Malia norėtų holendpudelio (auksinio retriverio ir pudelio mišinys - red.), B.Obama pirmenybę teiktų „dideliam aktyviam šuniui“, nes jam nepatinka maži „moteriški“ šuniukai. Michelle tam neprieštarauja, nes, jos žodžiais, „namai ir taip pilni moterų“.

Ji jau išrinko savo dukroms prestižinę „Sidwell Friends“ mokyklą, o Malia išsirinko Lincolno miegamajame stovintį rašomąjį stalą, prie kurio ketina ruošti pamokas. B.Obama jau pacitavo žurnalistams Malios žodžius, kad sėdint prie tokio stalo gimsta „didžios mintys“. Mat būsimasis prezidentas dukrai papasakojo, kad prie to stalo Abrahamas Lincolnas pasirašė vergovės panaikinimo deklaraciją ir parašė savo garsiąją kalbą. Ji buvo pasakyta per Gettinbergo nacionalinių kapinių, kuriose palaidoti per pilietinį karą žuvę kariai, atidarymą. B.Obamos dukterys taip pat žino, kad jos pačios privalės kloti lovas ir tvarkyti savo kambarius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų