REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei iki šių metų gruodžio 31 d. Klaipėdoje namų valdas administruojančios bendrovės gyventojams negrąžins už tris mėnesius neva neteisėtai rinkto pridėtinės vertės mokesčio, uostamiesčio Savivaldybė žada kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžios manymu, nuo balandžio iki liepos valdos už atliekų tvarkymą neteisėtai taikė 18 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM), ir gyventojai vietoje miesto Tarybos patvirtino tarifo 21 ct/kv. m mokėdavo 25.

REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas vakar teigė, kad namų valdoms jau buvo išsiųstas raštas grąžinti gyventojams mokesčio permoką.

„Tačiau valdos atsakė, kad grąžinti negali, nes PVM taikė vežėjai. Dabar paruošėme dar griežtesnį raštą ir reikalausime atlikti skaičiavimus bei grąžinti pinigus iki Naujųjų metų. Jei gausime dar vieną raštą, kad valdos niekuo dėtos, kreipsimės į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Namų valdos savo ruožtu aiškina, kad pati Taryba paliko spragą interpretuoti, tad vežėjai ir pritaikė PVM. Savivaldybei pareikalavus grąžinti gyventojams ginčijamą permoką, tiek namų valdos, tiek vežėjai atsisakė tai padaryti.

Didžiosios dalies namų valdų Klaipėdoje savininkės bendrovės „City Service“ Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys sakė, kad Savivaldybė turėtų tartis ne su valdomis, o su vežėjais.

„Šie mus informavo, kad nėra teisinio pagrindo grąžinti pinigus ir pats Savivaldybės reikalavimas yra neteisėtas. Savivaldybės atstovai turėjo pakviesti mus bei vežėjus ir kalbėtis, o ne siuntinėti raštus. Taryba pati paliko spragą“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apskaičiavus apytikrį gyvenamųjų patalpų Klaipėdoje plotą, gyventojų permoka gali siekti apie 100 tūkst. litų. Taigi jei gyvenama 50 kv. metrų bute, jo šeimininkui už tris mėnesius turėtų būti grąžinti 6 litai.

Šiuo metu taip pat vyksta tyrimas, ar teisėtai buvo renkamas administravimo mokestis. Savivaldybei dėl to neužkliuvo tik Laukininkų, Debreceno ir Vitės namų valdos.

„Jei reikės, grąžinsime“

Raimundas ČIGAS, UAB „Švaros diena“ direktorius

Tarybos sprendime buvo labai neaiškiai traktuojamas tas tarifas - su PVM ar be? Mūsų niekas neinformavo, kaip elgtis, tad manome, kad čia klaidelė galėjo būti įvelta Savivaldybėje. Reikia suprasti, kad už mokesčių surinkimą yra atsakingi namų valdų administratoriai. Jie galėjo skelbti konkursą mažiausiai kainai už paslaugą pirkti. Tačiau buvo pasirašytos sutartys, jie priimdavo sąskaitas. Kalbėsimės su administratoriais, jie gali kreiptis į teismą. Kita vertus, sumos tikrai nėra labai didelės, tad jei tikrai reikės grąžinti tuos pinigus, mes susitarsime ir grąžinsime.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų