REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV reperis Lil' Wayne pirmauja tarp pretendentų laimėti daugiausiai „Grammy“ apdovanojimų – kitų metų pradžioje jam gali atitekti net aštuoni prizai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp reperio nominacijų – metų albumo ir geriausio repo albumo prizai, kurie jam galėtų atitekti už milijoniniu tiražu parduotą diską „Tha Carter III“.

REKLAMA

Britų muzikos atstovai „Coldplay“ paminėti septynis kartus, o amerikiečiai Kanye West‘as, Jay-Z ir Ne-Yo – po šešis kartus.

Prestižinėje metų albumo kategorijoje Lil' Wayne, „Coldplay“ ir Ne-Yo susikaus su „Radiohead“ albumu „In Rainbows“ ir Robert‘o Plant‘o bei Alison Krauss disku „Raising Sand“.

Tuo tarpu geriausių metų įrašo kategorijoje dominuos britų atlikėjai – dėl šio prizo varžysis „Coldplay“, Leona Lewis, M.I.A, Adele bei R. Plant‘as.

REKLAMA
REKLAMA

Adele ir jos kolegė britė Duffy kartu su „The Jonas Brothers“, Lady Antebellum ir Jazmine Sullivan kovos geriausio debiuto kategorijoje, o Katy Perry nominuota geriausios pop muzikos atlikėjos moters prizui laimėti.

„Negaliu tuo patikėti, bet šiemet „Grammy“ apdovanojimų nežiūrėsiu namie prie televizoriaus,“ džiaugėsi Perry.

Dėl dar vieno pagrindinio prizo – metų dainos titulo – kova vyks tarp Kanye West‘o ir Estelle, Adele, Jason‘o Mraz‘o, Saros Bareilles ir „Coldplay“.

2009-ųjų metų „Grammy“ nominacijos buvo paskelbtos specialiame gyvo garso koncerto JAV televizijoje metu. Savo šou vakaro metu atliko Christina Aguilera ir Celine Dion.

Laimėtojai bus atskleisti ceremonijoje Los Andžele vasario 8-ąją dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų