REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europoje akcijos ketvirtadienio popietę pigo, kai Europos centrinis bankas ir D. Britanijos centrinis bankas paskelbė, kaip ir prognozuota, didelius bazinės palūkanų normos mažinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Europinis „DJ Stoxx 600“ indeksas smuko 0,4 proc., nors buvo pakilęs prieš naujų palūkanų normų paskelbimą.

REKLAMA

Nors iš pradžių atrodė, kad akcijų rinka menkai reaguos į Europos centrinio banko sprendimą sumažinti bazines palūkanas nuo 3,25 iki 2,5 proc. ir D. Britanijos centrinio banko bazinių palūkanų mažinimą nuo 3 iki 2 proc., neilgai trukus akcijų kainos ėmė smukti.

Nacionaliniu lygiu Londono „FTSE 100“ ir Prancūzijos „CAC-40“ indeksai smuko po 0,3 proc. Tuo tarpu Vokietijos „DAX 30“ pakilo 0,3 proc., draudėjui „Allianz“ pakilus net 4 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Elektronikos gigantas „Philips“ smuko 1,7 proc. Amsterdame, kai kompanija paskelbė, kad nors vis dar turi tikslą padvigubinti pajamas prieš palūkanas, mokesčius ir amortizaciją, šio tikslo įgyvendinimo terminą nukelia į 2010-uosius.

„Nokia“ akcijos brango 4,9 proc., kompensuodamos neseną smukimą. Kompanija antrą kartą per mėnesį sumažino paskutinio ketvirčio mobiliųjų telefonų šakos prognozę, argumentuodama prastėjančia ekonomine situacija.

„Credit Suisse“ akcijms pavyko atsigauti po ankstyvo smukimo ir jų kaina pakilo 6,5 proc. Bankas pranešė, kad atleis apie 11 proc. savo darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų