REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas nusprendė klausimą dėl trijų parlamentarų Roko Žilinsko, Vytauto Gapšio ir Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės panaikinimo nukelti į kitą Seimo posėdį, kurį numatyta rengti kitą antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriui Jurgiui Razmai pasiūlius padaryti pertrauką svarstant Darbo partijos (DP) pirmininko V. Uspaskicho teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą ir Seimui pritarus šiam siūlymui, kilo tikras sąmyšis. Tokiam sprendimui prieštaravo DP atstovai, be to, daugeliui parlamentarų liko neaišku, už ką jie balsavo: ar už tai, kad būtų atidėtas V. Uspaskicho klausimo svarstymas, ar už visų trijų parlamentarų teisinės neliečiamybės klausimų atidėjimą.

REKLAMA

J. Razma teigė siūlęs balsuoti dėl visų trijų parlamentarų, o posėdžiui pirmininkavusi taip pat konservatorė Irena Degutienė sakė supratusi, jog siūloma balsuoti tik dėl V. Uspaskicho klausimo.

Prieš V. Uspaskicho klausimo svarstymą Seimas kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši išaiškintų, kaip Seimui reaguoti į parlamentarų sprendimą nepritarti specialiųjų komisijų dėl Roko Žilinsko ir Vytauto Gapšio teisinės neliečiamybės naikinimo išvadoms.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai į posėdį sugrįžęs Etikos ir procedūros komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas paaiškino, kad Seimas pirmą kartą nepritarė komisijos išvadoms, todėl buvo neaišku, ką daryti toliau. Jis pasiūlė dar kartą balsuoti dėl R. Žilinsko ir V. Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo, tačiau Seime ir vėl kilo sumaištis.

Dalis parlamentarų norėjo penkiolikos minučių pertraukos dėl Etikos ir procedūrų komisijos išvadų, dalis norėjo komisijos išvadų svarstymą nukelti iki kito antradienio, dar kiti parlamentarai norėjo, kad iki antradienio būtų nukeltas klausimas dėl abiejų rezoliucijų dėl R. Žilinsko ir V. Gapšio neliečiamybės panaikinimo.

Galiausiai parlamentarai vėl nežinodamai ir nesuprasdami, už ką balsuoja, nubalsavo už R. Žilinsko ir V. Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimo nukėlimą į antradienį.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų