REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas apžvalgininkas Kęstutis Girnius neatsisako savo priekaištų Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir jo vadovui Povilui Malakauskui. Jis sako nesiimąs spręsti, ar VSD veikė pagal įstatymus, tačiau pati žurnalistų „perspėjimo“ praktika jam neatrodo demokratiška.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) ir žiniasklaidai Povilas Malakauskas neigė, jog ši institucija daro spaudimą žurnalistams.

REKLAMA

P. Malakauskas žurnalistams aiškino, kad laikosi Valstybės saugumo departamento ir Operatyvinės veiklos įstatymų, visi veiksmai yra teisėti, o jų turinio jis niekada nekomentuosiąs.  Anot jo, minėti įstatymai viską reglamentuoja pakankamai aiškiai, ir kiekvienas pilietis gali dėl VSD veiksmų kreiptis į prokuratūrą ir teismą.

Jis nekomentavo politologo Kęstučio Girniaus nuomonės, kad jam VSD darė spaudimą dėl neįtikusių publikacijų, ir neaiškino, kodėl apžvalgininkui galėjo taip pasirodyti. „Balsas.lt savaitės“ žiniomis, uždarame komiteto posėdyje P. Malakauskas neigė aiškinęs K. Girniui, kad spaudoje pernelyg dažnai kritikuojamas prezidentas ir Konstitucinis Teismas (KT).



K. Girnius: VSD ragino nekritikuoti KT ir prezidento

REKLAMA
REKLAMA

K. Girnius sakė vis tiek nesuprantąs, kam buvo reikalingi jam adresuoti perspėjimai dėl Rusijos žvalgybos dėmesio. „Neturiu jokių slaptų informacijų ir taip ir neišgirdau jokio rišlaus paaiškinimo – kodėl manimi domisi rusų žvalgyba bei kuo aš galiu būti jai naudingas“, – sakė K. Girnius.

Jis dar kartą patvirtino, kad būtent pats P. Malakauskas jam aiškiai pasakė, kad kai kurie žurnalistai sąmoningai ar nesąmoningai kenkia valstybės pamatams kritikuodami Konstitucinį Teismą ir prezidentą. Pasak politologo, jis tai labai gerai įsidėmėjęs. Anot jo, kalbėta apie kitus žurnalistus, tačiau jis tai užfiksavęs, nes ir pats dažnai kritikavo minėtas institucijas. Iš to, pasak apžvalgininko, galima manyti, jog VSD vadovas yra suskirstęs žurnalistus į „gerus“ į „blogus“.

K. Girnius patvirtino, kad šiandien susitiks su NSGK vadovu A. Anušausku. „Jis nepakvietė manęs į posėdį, nes manė, kad dar nesu grįžęs iš užsienio. Šiandien paskambino ir atsiprašė“, – sakė apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų