REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pasiūlytas kandidatas į aplinkos ministro postą statybų bendrovės „Merko statyba“ vadovas Gediminas Kazlauskas tikina vienu svarbiausių būsimų darbų laikąs kovą su nelegaliomis statybomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirminiai darbai ir tai, kad pajustų visuomenė - kova su nelegaliomis statybomis, nors daug kas baiminasi, kad statybininkas bus už tas nelegalias statybas. Aš visą gyvenimą buvau prieš nelegalias statybas. Dabar iki kuriozų juokinga, kai žmonės negali prieiti prie ežerų“, - ketvirtadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkum sakė G.Kazlauskas.

Jis tikino sieksiąs atitinkamai tobulinti įstatymus.

REKLAMA

Prezidentas, anot jo atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, klausė kandidato, ar „pastaruoju metu kandidatui dirbusiam statybų versle pakaks kompetencijos naujoje veikloje“.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus, G.Kazlauskas teigė pasikliausiantis komanda, vienas visko išmanyti negalįs, tačiau sieksiąs įgyti trūkstamų žinių ir mokytis.

„Susitikime buvo kalbama apie ekologiškai jautrios teritorijos - Kuršių nerijos ateitį. Prezidentas griežtai pasisako prieš oro uosto steigimą, tiltų į Kuršių neriją statybą, tranzito srautų per Kuršių neriją intensyvinimą. Buvo atkreiptas dėmesys, kad ankstesnėms ministerijų vadovybėms sunkiai sekėsi užmegzti dialogą su vietos bendruomenėmis, kai tekdavo įgyvendinti pakankamai svarbius aplinkosauginius projektus. Aplinkosaugos srityje gana lėtai įsisavinamos ES lėšos“, - kalbėjo R.Grumadaitė.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kazlauskas savo ruožtu tikino taip pat kreipsiąs didžiulį dėmesį Kuršių nerijai, esąs prieš oro uosto statybą, kelio platinimą tranzito srautams intensyvinti.

Paskirtasis premjeras konservatorių lyderis Andrius Kubilius G.Kazlausko kandidatūrą šalies vadovui pateikė trečiadienį. G.Kazlauskas yra paskutinis pretendentas į Vyriausybę. Praėjusią savaitę paskirtasis premjeras prezidentui pateikė kandidatų į ministrus sąrašą be aplinkos ministro.

Iki šio trečiadienio TPP tvirtino, kad į aplinkos ministrus siūlo Neringos vicemerą Arūną Burkšą, tačiau, šiai kandidatūrai priešinosi aplinkosauginės organizacijos, be to, neoficialiai buvo pranešama, kad jai nepritaria ir V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

V.Adamkus praėjusį penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) lyderį A.Kubilių paskyrė naujuoju Lietuvos premjeru.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo paskyrimo premjeras pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą. 15-asis ministrų kabinetas pradės dirbti, kai Seimas pritars Vyriausybės programai ir prisieks ministrai.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų