REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį ryte susitiks su bendrovės „Merko statyba“ direktoriumi Gediminu Kazlausku, kurį Tautos prisikėlimo partija (TPP) siūlo į aplinkos ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento ir kandidato susitikimas prasidės 8 valandą 30 minučių.

V.Adamkui G.Kazlausko kandidatūra buvo pateikta trečiadienį. Jis yra paskutinis pretendentas į Vyriausybę. Praėjusią savaitę paskirtasis premjeras konservatorių lyderis Andrius Kubilius šalies vadovui pateikė kandidatų į ministrus sąrašą be aplinkos ministro.

REKLAMA

Iki šio trečiadienio TPP tvirtino, kad į aplinkos ministrus siūlo Neringos vicemerą Arūną Burkšą, tačiau, šiai kandidatūrai priešinosi aplinkosauginės organizacijos, be to, neoficialiai buvo pranešama, kad jai nepritaria ir V.Adamkus.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

V.Adamkus praėjusį penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) lyderį A.Kubilių paskyrė naujuoju Lietuvos premjeru.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo paskyrimo premjeras pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą. 15-asis ministrų kabinetas pradės dirbti, kai Seimas pritars Vyriausybės programai ir prisieks ministrai.

Naują ministrų kabinetą formuoti ėmėsi keturios į Permainų koaliciją susibūrusios partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Daugiausia - 7 - ministrų portfelius ir premjero postą pagal koalicinį keturių partijų susitarimą gavo TS-LKD: Finansų, Ūkio, žadamą įsteigti Energetikos, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo bei Žemės ūkio.

TPP teko Seimo pirmininko postas, Aplinkos ir Kultūros ministerijos, LiCS - Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijos, liberalų sąjūdžiui - teisingumo ir susisiekimo ministrų postai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų