REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo komisija siūlo parlamentui nenaikinti baudžiamojoje byloje teisiamo Seimo nario, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovo Roko Žilinsko teisinės neliečiamybės.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos vadovas konservatorius Vidmantas Žiemelis po porą valandų trukusio posėdžio žurnalistams sakė, kad komisija nematė pagrindo leisti patraukti R. Žilinską baudžiamojon atsakomybėn nei bylos medžiagoje, nei vaizdo įraše -pastarajame parlamentarai „neišgirdo net nei vieno necenzūrinio žodžio iš R. Žilinsko lūpų“.

REKLAMA

V. Žiemelio teigimu, prokuratūros atstovai taip pat neįtikino komisijos narių nuspręsti kitaip.

„Labai gaila, drįstu teigti, kad prokurorai mums nepaaiškino daugiau, nei yra parašyta generalinio prokuroro kreipimesi dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – teigė konservatorius.

Pasak jo, 8 komisijos nariai buvo tos nuomonės, kad R. Žilinsko teisinės neliečiamybės nereiktų panaikinti, 1 balsavo prieš tokį pasiūlymą, 1 susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsavęs „prieš“ motyvavo tuo, kad turėtų spręsti teismas, ir gal R. Žilinskui geriau būtų, kad teismas nuspręstų. Susilaikiusio motyvai panašūs“, – kalbėjo komisijos vadovas.

Pats R. Žilinskas tikino nebijantis kaltinimų ir būtų linkęs apsiginti nuo jų teisme.

„Asmeniškai norėčiau stoti prieš teismą ir apsivalyti tenai, nes aš nebijau tokių kaltinimų ir nebijau tokios teisėsaugos, kuri, išvilkta į dienos šviesą, vėl skuba pasislėpti į urvą“, – sakė R. Žilinskas, tvirtinęs, jog Seimo posėdyje pats balsuos už tai, kad jo teisinė neliečiamybė būtų panaikinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti trijų parlamentarų teisinę neliečiamybę, tarp jų – R. Žilinsko.

Prašymą leisti patraukti R. Žilinską baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę Generalinei prokuratūrai perdavė Vilniaus 1-asis apylinkės teismas.

Po generalinio prokuroro kreipimosi Seimas privalo sudaryti komisiją. Kai tyrimo komisija parengia ir paskelbia savo pažymą bei rezoliucijos projektą, Seimo nario asmens neliečiamybės atėmimo klausimas įrašomas į Seimo artimiausio posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA

Jeigu rezoliucijos projekte numatoma patenkinti generalinio prokuroro teikimą, jai priimti reikia daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų – ne mažiau kaip 71 iš 141.

Buvęs LNK Žinių vedėjas R. Žilinskas ir jo draugas Markas Gurskis kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems. Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

Praėjusių metų gruodžio 4-ąją R. Žilinskas su M. Gurskiu įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju Olegu Chatkevičiumi. R. Žilinsko kraujyje tuomet rasta 2,48 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų