REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyniolikai mokyklų ir ligoninių renovuoti bei jų energetiniams ūkiams modernizuoti iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų skirta 38,8 mln. litų, dar 6,8 mln. litų skirs Lietuvos valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Ūkio ministerija, šia parama siekiama padidinti energijos vartojimo efektyvumą visuomeninės paskirties pastatuose: mokyklose, ligoninėse, vaikų darželiuose, globos namuose. Lėšos bus panaudotos pastatams šiltinti, langams keisti, energetinėms sistemoms modernizuoti ir kitoms energijos taupymo priemonėms diegti.

REKLAMA

Teigiama, kad įgyvendinus projektą, pastatuose ne tik padidės energijos vartojimo efektyvumas, bet ir pagerės patalpų mikroklimatas, pailgės pastatų gyvavimo trukmė. Be to, ne taip sparčiai didės išlaidos šildymui iš valstybės ir savivaldybių biudžetų.

Finansavimas skirtas šešioms gydymo įstaigoms: Kauno medicinos universiteto klinikų filialo Onkologijos ligoninės pastatų renovacijai (3,9 mln. litų), Panevėžio apskrities ligoninei (2,4 mln. litų), Garliavos ligoninei (4 mln. litų), Šilalės rajono ligoninei (3,8 mln. litų), Rokiškio rajono ligoninei (3,1 mln. litų) ir Rokiškio psichiatrijos ligoninei (3,5 mln. litų). Daugiau nei 800 tūkst. litų skirta Adakavo pensionato gyvenamųjų pastatų šiluminiam izoliavimui ir modernizavimui.

Paramą taip pat gaus dvylika mokymo ir ugdymo įstaigų: Zarasų žemės ūkio mokykla (daugiau nei 700 tūkst. litų), Biržų politechnikos mokykla (3,1 mln. litų), Vilniaus Žemynos gimnazija (1,9 mln. litų), Klaipėdos 2-oji specialioji mokykla (3,5 mln. litų), Anykščių technologijos mokykla (3,4 mln. litų), Vilniaus lopšelis-darželis „Pasaka“ (1,4 mln. litų), Mažeikių specialioji mokykla (daugiau nei 800 tūkst. litų), Kauno 1-oji specialioji mokykla (2,2 mln. litų), dvi Panevėžio rajono vidurinės ir pagrindinė mokykla - Velžio (1,7 mln. litų), Paįstrio (2,5 mln. litų) ir Ėriškių (daugiau kaip 800 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų