REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo etikos sargai nutarė duoti laiko Tautos prisikėlimo partijos narei parlamentarei Ingai Valinskienei pačiai prašyti jų išaiškinimo dėl jos koncerto privačios bendrovės vakarėlyje.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė kol kas savo iniciatyva neteikti rekomendacijų parlamentarams dėl jų viešųjų ir privačių interesų derinimo, o palaukti pačių Seimo narių prašymų.

REKLAMA

Jei iki gruodžio 17-osios, kai parlamentarai turi pateikti viešųjų ir privačių interesų deklaracijas, komisija nesulauks kai kurių Seimo narių, tarp jų ir I. Valinskienės, prašymų įvertinti jų veiklą, tuomet etikos sargai dar kartą svarstys, ar inicijuoti rekomendacijų pateikimą savo iniciatyva, ar toliau laukti atitinkamų prašymų.

„Mes laukiame iš pačios I. Valinskienės jos prašymo, kad mes jai pateiktume rekomendaciją - gali ji dalyvauti tuose koncertuose puodų reklamai ar kituose, ar ne. (...) Tas mėnuo - kad jie patys suprastų, kad etikos komisijos rekomendacijos bus tokios, kokios bus (...). Jeigu jie dainuos, o etikos komisija nuspręs, kad ta veikla komercinė, o ne kūrybinė, tai bus griežtas pažeidimas, po to - jau sankcijos. (...) Juk tas kreipimasis jiems palengvins savo veiklą, o ne mums,“ - žurnalistams po komisijos posėdžio sakė jos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, kol nėra Etikos ir procedūrų komisijos išaiškinimo, ar kai kurių Seimo narių veikla yra kūrybinė ar komercinė, I. Valinskienė ir kiti parlamentarai „turėtų susilaikyti, bent šį mėnesį, nuo tokių koncertų“. A. Salamakinas sakė paprašysiantis to asmeniškai.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko teigimu, kūrybinė veikla, už kurią galimas atlygis, neturėtų virsti komercine veikla.

„Kūrybinės veiklos sąvoka yra originalaus, nepakartojamo, kurio kitas nesukūrė, veiksmo atlikimas. Tai knygos parašymas, nutapymas paveikslo, sudainavimas vieną kartą per metus kokiam nors Operos teatre. Tas neturi peraugti į verslą. Bet jeigu kiekvieną mėnesį penkis kartus koncertuos ir sakys „čia mano kūrybinė veikla“, atsiprašau - mano asmeninis manymas, kad tai yra veikla, nesusijusi su kūryba, tai yra verslas, kas Seimo nariui draudžiama“, - kalbėjo A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tautos prisikėlimo partijos narė I.Valinskienė, turėdama parlamentarės mandatą, lapkričio pabaigoje koncertavo privačios bendrovės „Eastcon AG LT“ renginyje sostinės „Siemens“ arenoje.

Išrinkta politikė tuomet teigė neketinanti nutraukti koncertinės veiklos ir bandysianti derinti dainavimą ir parlamentarės pareigas. Ji sakė dainuojanti ne tam, kad užsidirbtų, bet savo malonumui.

Konstitucija ir Seimo Statutas nedraudžia parlamentarams dirbti kūrybinį darbą ir gauti už jį atlyginimą, tačiau etikos sargai suabejojo, kur yra riba, skirianti leidžiamą kūrybinę ir Seimo nariams draudžiamą komercinę veiklą.

A. Salamakino teigimu, už komercinės veiklos tęsimą davus parlamentaro priesaiką gali būti atimtas Seimo nario mandatas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų