REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus tęsia susitikimus su pretendentais į ministrus. Šiandien jis priėmė ir kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus Algį Čapliką.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovas dar savo kadencijos pradžioje sveikatos apsaugos reformą yra įvardijęs kaip vieną labai reikalingų ir svarbių pertvarkų, tačiau, V.Adamkaus įsitikinimu, mažos permainos nepateisino lūkesčių ir negarantuoja kokybiškos sveikatos priežiūros, rašoma prezidentūros išplatintame pranešime.

REKLAMA

Prezidento nuomone, būtina keisti medicinos paslaugų finansavimo mechanizmą, diegti papildomą savanorišką sveikatos draudimą, didinti privataus ir valstybinio sektorių sveikatos priežiūros konkurencingumą bei partnerystę, būtina mažinti gydytojų darbo popierizmą. 

Valstybės vadovas domėjosi, kaip numatoma kompensuoti išlaidas nepasiturintiems žmonėms, kai bus panaikinta PVM lengvata vaistams. Prezidento nuomone, reikia itin atidžiai įvertinti tokio sprendimo pasekmes.

Šalies vadovas mano, kad naujoji Vyriausybė daugiau dėmesio turėtų skirti visuomenės sveikatos problemoms, nes esama sistema nesudaro prielaidų sėkmingai kovoti su narkomanija, mažinti alkoholizmo ir savižudybių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų