REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai pasibaigęs Lietuvos futbolo „A lygos“ čempionatas legendiniam Vilniaus „Žalgiriui“ buvo bene sunkiausias per visą klubo gyvavimo istoriją. Tiesa, nors vienu metu jau atrodė, kad sostinės ekipa net gali nebaigti pirmenybių, taip neatsitiko – už dyką žaidę žalgiriečiai sugebėjo finišuoti penkti.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo „Balsas.lt“ žurnalistai nusprendė apsilankyti paskutinėje šių metų „Žalgirio“ treniruotėje ir pasikalbėti su  jauniausiu „A lygos“ strategu 30-mečiu Mindaugu Čepu apie šio sezono rezultatus ir problemas, debiutą vyriausiojo trenerio poste, klubo perspektyvas ir ateitį.

REKLAMA

„Žalgirį“ išgelbėjo jaunimas

- Kaip vertinate „Žalgirio“ pasirodymą pasibaigusiame „A lygos“ čempionate? Ar įmanoma buvo iškovoti aukštesnę vietą?

- Atsižvelgiant į tai, kad sezono metu klubą ištiko rimtos finansinės bėdos, mūsų pasiektus rezultatus vertinčiau pozityviai. Manau, kad penktoji vieta yra labai gerai. Kai kurie net sako, kad mes pasiekėme daugiau nei galima buvo pasiekti. Nors prieš sezoną klubo valdžia buvo iškėlusi uždavinį kovoti bent dėl trečios vietos, niekas dar nežinojo, kad mus užgrius tokios finansinės problemos.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar prieš sezoną nebuvo padaryta klaidų komplektuojant komandą?


- Be abejo, klaidų buvo - pakviesti legionieriai ne tik neatitiko mūsų lygio, bet ir nesuprato, kokiai komandai jie atstovauja. Visgi sunkiausiu metu labiausiai nudžiugino jaunimas, kuris beveik niekuo nenusileido nei „Žalgirio“ senbuviams, nei tiems vadinamiems legionieriams.

Manau, kad klubo politika ir ateityje liks tokia pati – pagrindą sudarys jaunimas ir vyresnio amžiaus žaidėjai, o jei ir kviesim legionierių, tai jie turės būti dviem galvomis aukštesnio meistriškumo už mūsiškius. Vis dėlto manau, kad apsiribosime vien lietuviais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar žaidėjams netrūko motyvacijos, kai jie nebegavo atlyginimų? Kaip sekėsi juos nuteikti rungtynėms?

- Kaip matote, sekėsi. Jei iš tikrųjų, tai žaviuosi savo žaidėjų sąmoningumu, profesionalumu ir atsidavimu savo darbui. Nepaisant sunkios situacijos, jie toliau atkakliai dirbo ir tos jų pastangos tikrai nenuėjo veltui. Pasirodo, galima ir be pinigų žaisti. Aišku, nesinorėtų to daryti du sezonus.

Boikotas nepadėjo

- Kas priėmė sprendimą nevykti į rungtynes Klaipėdoje su „Atlantu“ ir ko tokiu žingsniu buvo siekiama?

REKLAMA

- Prieš varžybas pasibaigus rytinei treniruotei padarėm bendrą komandinį susirinkimą ir vienbalsiai nusprendėme. Paprasčiausiai nematėme kitos išeities. Norėjome atkreipti tiek visuomenės, tiek žiniasklaidos, tiek pačios Lietuvos futbolo federacijos dėmesį, nes nebežinojome, ko griebtis. Žinote, kaip sakoma, - skęstantis griebiasi ir šiaudo.

- O buvo minčių nevykti ir į kitus mačus ar čia buvo tik laikinas protestas?


- Pamatėme, kad nieko gero iš to neišeina, taigi vien dėl savo gerbėjų nusprendėme užbaigti čempionatą, nes supratome, kad vien tik jiems esame reikalingi, daugiau absoliučiai niekam. Buvo kalbų, kad galbūt Vilniaus savivaldybė padės, bet kalbos taip ir liko tik kalbomis. Pagalbos rankos neištiesė ir Lietuvos futbolo federacija. Niekas net nepaskambino, nepaprašė, kad garbingai baigtume čempionatą.

REKLAMA

- Tęsiant kalbą apie jūsų fanus – ar jų parama padėjo „Žalgiriui“ kovoti? Ar esate jiems dėkingi už palaikymą pačiomis sunkiausiomis akimirkomis?


- Sakoma, kad draugą pažinsi nelaimėje. Taip ir atsitiko – juk pirmi į pagalbą atėjo būtent jie. Jie stengėsi padėti tiek morališkai, tiek finansiškai, nes surinko šiokią tokią pinigų sumą. Nuoširdžiai jiems dėkoju ir žemai žemai lenkiuosi prieš juos.



Debiutas – sunkus, bet pavykęs

- Kaip vertinate savo paties debiutą prie vyriausiojo trenerio vairo?

- Sunku kažką ir vertinti, nes praėjo tik pusė metų. Jeigu žiūrint objektyviai, penkiabalėje sistemoje parašyčiau sau trejetą su pliusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O kas buvo sunkiausia pirmą kartą būnant vyriausiojo trenerio poste?


- Kad viskas buvo labai sunku. Teisybę pasakius, net ir baisiausiam savo priešui nepavydėčiau tokio debiuto, nes klubą iškart užgriuvo didžiuliai rūpesčiai. Bet nieko – išsikapstėm, o aš iš šio sezono pasisėmiau neįkainojamos patirties.

Galiu atskleisti, kad nė minutei nebuvo kilę minčių viską mesti ir palikti klubą, nes su žaidėjais radau bendrą kalbą, visi pasitardavome, mikroklimatas komandoje buvo išties geras.



- Neseniai vykusiuose „A lygos“ geriausiųjų rinkimuose tarp trenerių užėmėte ketvirtą vietą. Ar jums tai didžiulis pripažinimas ir ar jis džiugina?


- Nors ir nesitikėjau tokios vietos, bet turiu pripažinti, kad šis pasiekimas tikrai džiugina. Aš pats to net nežinojau, bet pradėjo skambinti draugai ir sveikinti su ketvirta vieta. Buvo iš tiesų labai malonu.

REKLAMA

Legendinis klubas tiki šviesia ateitimi

- Treneri, o kokios perspektyvos dabar laukia „Žalgirio“? Kada ir kaip viskas gali išsispręsti?

- Kalbėjau su klubo direktore ir ji tikino, kad jau šią savaitę daug kas gali išsispręsti. Žiūrėsim ir lauksim, ar šios kalbos pasitvirtins. Tikimės, kas viskas išeis į gera, nes futbolininkai iki pat šiol savo akyse atlyginimų nematė.



- Ar esant tokiai situacijai „Žalgirio“ žaidėjai nesižvalgo į kitus klubus ir nesidomi galimybe į juos pereiti? Ar pats nesulaukėte kitų ekipų pasiūlymų?


- Žaidėjų nekontroliuoju, todėl ką nors pasakyti apie juos negalėčiau, o savo situacijos komentuoti nenorėčiau.



- Kada komanda pradės pasiruošimą naujam sezonui ir ar tikitės ir kitais metais gauti „A lygos“ licenciją?

- Iki gruodžio 1-os dienos dar vyko treniruotės, o dabar komanda paleista atostogų. Naujam sezonui ruoštis pradėsime sausio 8-ą dieną, o „A lygos“ licenciją tikimės gauti, nes direktorė tvirtina, kad atitiksime visus reikalavimus.

Visą interviu žiūrėkite šiame videoreportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų