REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) deleguotas kandidatas į aplinkos ministro postą Arūnas Burkšas atsiėmė savo kandidatūrą. Į jo vietą TPP siūlo „Merko statybos“ generalinį direktorių Gediminą Kazlauską. Anot Arūno Valinsko, nesklandumai su pirmuoju kandidatu iškilo ne dėl jo kaip asmens, o dėl „ne visai kolegiškų“ koalicijos partnerių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius spaudos konferencijoje parlamente teigė, kad G. Kazlauskas nėra partijos narys. „Mes laikomės principo, kad į tokias atsakingas pozicijas nebūtinai gali būti deleguojami tik partijos nariai“, - sakė L. Dinius.

REKLAMA

Seimo pirmininkas, TPP lyderis A. Valinskas žurnalistams sakė, kad A. Burkšas, išgirdęs prezidento Valdo Adamkaus nuomonę, nusprendė atsiimti savo kandidatūrą į ministrus ir paprašė, kad frakcija teiktų kitą kandidatą. „Mums reikėjo išgirsti ne koalicijos partnerių nuomonę, o prezidento. Aš ją perdaviau Burkšui, ir problema išsisprendė“, - aiškino A. Valinskas.

TPP vadovas taip pat pabrėžė, kad nesklandumų su kandidatu į aplinkos ministrus kilo ne dėl konkrečios asmenybės, o dėl to, kad ši pozicija yra labai jautri – „ne po didinamuoju stiklu, bet po mikroskopu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriau mažinti įtampą. Aš manau, kad A. Burkšas pasitraukdamas padarytų gerą darbą Jūsų partijai ir Aplinkos ministerijai apskritai“, - V. Adamkaus žodžius perdavė Seimo pirmininkas. A. Valinskas šmaikštavo, kad problema yra ne dėl A. Burkšo kaip asmens ir „ne mūsyse“.

Priekaištai partneriams

A. Valinskas nebuvo patenkintas ir valdančiosios koalicijos partnerių „ne visai kolegiškais“ veiksmais, visų pirma turėdamas omenyje Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narės Aurelijos Stancikienės kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą dėl A. Burkšo, pavadindamas tokį konservatorės poelgį spekuliacijomis ir lakstymais į Generalinę prokuratūrą neturint jokio pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepasidarysi švaresnis kitą išpurvinęs. Bet tai taip lietuviška“, - sakė A. Valinskas pridurdamas, kad partijos pozicija dėl nelegalių statybų baigties net ir kai kuriems koalicijos partneriams nėra priimtina. Jis tvirtino, kad kovojant su nelegaliomis statybomis TPP nekreips dėmesio ne tik į pažeidėjų užimamas pareigas, bet ir partinę priklausomybę. „Tegu partneriai nesupranta to kaip kažkokio keršto. Be jokios abejonės, ne. Prieš įstatymą turi būti visi lygūs“, - žurnalistams kalbėjo A. Valinskas.

Anot A. Valinsko, G. Kazlauskas jau pat pradžių buvo partijos svarstytas kaip vienas iš kandidatų. Kol kas apie jo kandidatūrą dar nebuvo kalbėta su šalies vadovu, tačiau TPP lyderis tikino neabejojantis, jog prezidento nuomonė bus teigiama.



Daugiau tvarkos ir darni aplinkos sistema

REKLAMA

Naujasis kandidatas į aplinkos ministrus G. Kazlauskas tvirtino nejaučiąs jokių ypatingų sentimentų paliekamai darbo vietai, kai mato, „kad yra galimybė pagelbėti kolegoms ir Lietuvoje padaryti daugiau tvarkos, kad įstatymai taptų visiems lygūs, o ne vieniems lygūs, o kitiems lygesni.“

Inžinieriaus statybininko specialybę įgijęs G. Kazlauskas visgi persakė, kad jis būsimame darbe neatstovaus „kolegų“ interesams, o stengsis, kad būtų užtikrinta darni aplinkos sistema. „Turbūt visiems atrodo, kad statybininkai yra gamtos griovėjai. Ne visada taip“, - į žurnalistų klausimus atsakinėjo kandidatas.

REKLAMA

Kandidatas sakė niekada nepriklausęs jokiai partijai, tačiau neneigė, kad jo vadovaujama statybų bendrovė yra parėmusi TPP per Seimo rinkimų kampaniją maksimalia leistina 39 tūkst. litų suma. Visgi jis teigė, kad taip iš viso buvo remiamos šešios partijos.

Pasak G. Kazlausko, jis yra vykdęs ne vieną aplinkosauginį projektą, todėl jaučiasi turįs pakankamai kompetencijos užimti atsakingas pareigas. A. Valinskas pridūrė, kad naujasis kandidatas „turi ne mažiau bendro su šita sritimi, nei prieš tai buvę aplinkos ministrai“.

Dėl pirmojo TPP kandidato į aplinkos ministrus buvo sulaukta nemažai aplinkosaugininkų priekaištų. Tačiau G. Kazlauskas nesiėmė vertinti, ar bus priešinamasi ir jo kandidatūrai. Į klausimą jis atsakė trumpai - „Aš ne spėliotojas“.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų