REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2008 m. gruodžio 5 d. 16 val. Fotografijos muziejuje (Vilniaus g. 140, Šiauliai) atidaroma  Lietuvos spaudos fotografų geriausių 2007 metų darbų paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos spaudos fotografijų konkursui, kuris 2008 metais vyko jau septintą kartą, nuotraukas pristatė 138 autoriai. Iš daugiau kaip septynių tūkstančių darbų tarptautinė komisija išrinko geriausius dešimties temų nuotraukų autorius.

REKLAMA

Tarp jų – ir šiaulietis fotografas Rolandas Parafinavičius, tapęs nugalėtoju konkurso kategorijoje „Reportažas“.

Paroda veiks iki 2009 m. sausio 10 d.

Konkursas „Lietuvos spaudos fotografija“ – tai pasaulio spaudos fotografijos konkursų ir Lietuvos spaudos fotografijos tradicijų lydinys. Šį konkursą rengia Lietuvos spaudos fotografų klubas.

Tradiciškai konkurso nominantai ir nugalėtojai būna skelbiami gegužės mėnesį Spaudos dienos proga vykstančioje „Auksinio kadro“ apdovanojimų ceremonijoje. Ta proga pristatomas ir tų metų geriausių spaudos fotografų darbų albumas bei geriausių nuotraukų ekspozicija, vėliau keliaujanti per Lietuvos miestus. Jau tradiciška, kad paroda, apkeliavusi kitus miestus, metų pabaigoje aplanko ir Šiaulius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais šiauliečiams pristatoma daugiau nei šimtas nuotraukų, atspindinčių praėjusių metų gyvenimo Lietuvoje akimirkas. Muziejaus lankytojai parodoje galės pamatyti „Naujienų“ kategorijoje geriausio kadro autoriumi tapusio Rolando Žalgevičiaus, įspūdingiausią kasdienybės akimirką užfiksavusio Gedimino Žilinsko, „Sporto“ bei „Pramogų“ kategorijose geriausių kadrų autoriais pripažintų Andriaus Ufarto bei Stasio Povilaičio nuotraukas, „Portreto“ kategorijos nugalėtojo Gedmanto Kropio, daugkartinio „Auksinio kadro“ laimėtojo, šių metų temos „Kultūra“ nugalėtojo, Ramūno Danisevičiaus, „Gamta ir jos apsauga“ kategorijos nugalėtojo Eugenijaus Kavaliausko darbus. Ekspozicijoje – ir antrą kartą apdovanojimuose buvusios kategorijos „Spindesys“ geriausias Tomo Kaunecko kadras bei kategorijos „Kariuomenė“ nugalėtojos Giedrės Maksimovicz nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



„Auksinio kadro“ laimėtojo R. Danisevičiaus nuotr.

Tarp geriausių šalies spaudos fotografijų – ir šiauliečio Rolando Parafinavičiaus „Reportažo“ kategorijoje užfiksuotos Jonaičių šeimos tragedijos akimirkos.

Spaudos fotografija, pasak konkursą organizuojančio Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidento Jono Staselio, yra pažinimo ir naujienų šaltinis, teikiantis galimybę susitikti su visuomenę dominančiais žmonėmis, stebėti reiškinius, pažvelgti į gyvenimo įvairovę, apsilankyti daugeliui neprieinamose vietose, pamatyti tai, ką kartais pastebi tik fotografo akis ir mintis.

REKLAMA

Šis konkursas skatina ir didžiųjų, ir provincijos leidinių fotografus ieškoti asmeninio požiūrio į mus supantį pasaulį, atskleisti šią fotografijos formą ir parodyti jos galimybes, svarbą mūsų gyvenime. Patekusių į parodą ir albumą

nuotraukų aprašymus parengė patys autoriai.

„Fotografui gyvybiškai svarbu turėti galimybę parodyti savo darbą. Juk jei nuotraukos niekas nemato, vadinasi, jos nėra. Galimybė dorai ir nuoširdžiu darbu parungtyniauti su kolegomis sukuria idealias sąlygas tobulinti ir asmeninį profesionalumą, ir kolektyvinę kokybę“, – apie konkursą yra pasakęs vienas žiuri narių, pasaulyje pripažintas fotografas Žanas Markas Bužiū (Jean Marc Bouju).


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų