REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas trečiadienį kviečiamas į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) aiškintis dėl prielaidų darius spaudimą apžvalgininkui Kęstučiui Girniui.

REKLAMA
REKLAMA

Apžvalgininkas K.Girnius teigia sulaukęs VSD pareigūnų perspėjimų, kuriuos pats apžvalgininkas vertina kaip jam darytą spaudimą dėl viešai reiškiamos kritiškos nuomonės.

REKLAMA

TSPMI docento nuomone, žinios apie galimą žurnalistų, kitų asmenų sekimą turi būti kruopščiai ištirtos: „Seimui seniai laikas ištirti ir nustatyti, kokiu mastu VSD stebi Lietuvos gyventojus, kokiu pagrindu ir kam rodoma tokia „operatyvinė“ medžiaga ir kokiais tikslais, kokiomis aplinkybėmis teismai pritaria tokiam stebėjimui“.

Praėjusią savaitę paskelbtame komentare buvęs Laisvosios Europos radijo Lietuvos tarnybos vadovas K.Girnius teigia prieš kelis mėnesius sulaukęs VSD pareigūnu prisistačiusiojo asmens skambučio ir vizito į namus. Iš pastarojo susitikimo bei vėliau susitikimų su itin aukštu VSD pareigūnu, apžvalgininkas teigia turįs įtarimų, kad jo kritiški straipsniai kliuvo ne užsienio spectarnyboms, o pačiam VSD.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbyje su itin aukštu VSD pareigūnu, kurio pavardės apžvalgininkas nenurodo, K.Girnius teigia sulaukęs paaiškinimų esą prezidentas ir Konstitucinis Teismas pernelyg dažnai kritikuojami valstybės pamatai.

VSD vadovas P.Malakauskas apžvalgininko teiginių apie VSD pareigūnų jam galimai darytą spaudimą dėl viešai reiškiamos kritiškos nuomonės nekomentuoja.

K.Girniaus įtarimus aiškintis ėmėsi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų