REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors vakar po pietų tarptautinis Bankoko (Tailandas) oro uostas pranešė atnaujinąs darbą, vienas didžiausių Lietuvos kelionių organizatorių nusprendė laikinai į šią šalį turistų neskraidinti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nuspręsta atsižvelgus į Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijas. Jose minima, kad dėl vidinių neramumų turistams toje šalyje nesaugu. Tarptautinis Bankoko oro uostas kelias dienas buvo blokuojamas vyriausybės priešininkų. Keliautojai ir vietos gyventojai negalėjo nei atvykti, nei išvykti iš Tailando.

REKLAMA

„Esant galimybei rengti įprastus komercinius skrydžius iš kitų Tailando oro uostų, mūsų žiniomis, nė viena Europos sąjungos valstybė artimiausiu metu neplanuoja organizuoti savo piliečių evakuacijos. Oro linijos, atsakingos už keleivių grąžinimą, šiuo metu imasi visų galimų priemonių, todėl URM Konsulinis departamentas pataria Lietuvos piliečiams, esantiems Tailande ir norintiems išvykti, neatidėliotinai kreiptis į oro linijų kompanijas, atskraidinusias keleivius į Tailandą“, - rašoma URM išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos didžiausių Lietuvoje kelionių organizatorių UAB „Novaturas“ turistai į Bankoką turėjo išskristi po devynių dienų. Vakar nuspręsta šį skrydį atšaukti, nes pagrindinis Tailando oro uostas vis dar dirba chaotiškai, lėktuvų reisai nėra reguliarūs. Turistai, bijodami dėl savo saugumo, dažnai pareiškia norą nutraukti su jais sudarytą sutartį ir atideda kelionę. „Novaturas“ informavo žmones, kad apie poilsio kelionių į Tailandą atnaujinimą praneš jiems atskirai.

Kitas skrydžių į Tailandą organizatorius „Tez tour“ suplanuotų išvykų į Bankoką neatšaukė. Pirmasis lėktuvas, skrendantis užsakomuoju reisu, iš Vilniaus oro uosto kils gruodžio 11 dieną. Jame bus daugiau kaip šimtas keliautojų.

Kristina Kučinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų