REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį baigs susitikimus su Permainų koalicijos siūlomais kandidatais į ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas priims kandidatą į vidaus reikalų ministrus Raimundą Palaitį, į sveikatos apsaugos ministrus siūlomą Algį Čapliką bei pretenduojantį vadovauti Žemės ūkio ministerijai Kazimierą Starkevičių.

REKLAMA

Antradienį šalies vadovas susitiko su kandidatu į finansų ministrus Algirdu Šemeta, pretenduojančiu užimti socialinės apsaugos ir darbo ministro postą Rimantu Dagiu, kandidatu vadovauti Teisingumo ministerijai Remigijumi Šimašiumi ir siūlomu į švietimo ir mokslo ministrus Gintaru Steponavičiumi.

Pirmadienį prezidentas priėmė kandidatus į užsienio reikalų, ūkio, krašto apsaugos, susisiekimo ir kultūros ministrus - Vygaudą Ušacką, Dainių Kreivį, Rasą Juknevičienę, Eligijų Masiulį ir Remigijų Vilkaitį.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikęs su 12 kandidatų į ministrus iš 13, V.Adamkus trečiadienį baigs numatytus pretendentų priėmimus. Kol kas Permainų koalicija nėra pasiūliusi prezidentui vienos - aplinkos ministro kandidatūros.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

V.Adamkus praėjusį penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) lyderį Andrių Kubilių paskyrė naujuoju Lietuvos premjeru.

Konservatorių lyderis kandidatų į būsimosios Vyriausybės narius sąrašą prezidentui pateikė praėjusį ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo paskyrimo premjeras pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą. 15-asis ministrų kabinetas pradės dirbti, kai Seimas pritars Vyriausybės programai ir prisieks ministrai.

Naują ministrų kabinetą formuoti ėmėsi keturios į Permainų koaliciją susibūrusios partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Daugiausia - 7 - ministrų portfelius ir premjero postą pagal koalicinį keturių partijų susitarimą gavo TS-LKD: Finansų, Ūkio, žadamą įsteigti Energetikos, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo bei Žemės ūkio.

TPP teko Seimo pirmininko postas, Aplinkos ir Kultūros ministerijos, LiCS - Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijos, liberalų sąjūdžiui - teisingumo ir susisiekimo ministrų postai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų