REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vakare saulėtoje Ispanijoje į antrą mūšį šių metų Europos taurės varžybose stos Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kurių laukia itin sunki užduotis – nulupti skalpą vienai ACB lygos lyderių Las Palmo „Gran Canaria“ ekipai. Ar Antano Sireikos kariaunai pavyks?

REKLAMA
REKLAMA

Nors pirmajame turnyro mače su Vilerbano „Asvel“ klubu vilniečiams jokių sunkumų neiškilo ir jie iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 95:74, pakartoti tai arba bent pasiekti kažką panašaus Las Palme bus daug kebliau – varžovai ne tik labai galingi, bet ir yra įvaryti į kampą, nes patyrė apmaudų pralaimėjimą 90:92 po pratęsimo pirmose turnyro rungtynėse prieš Mariupolio „Azovmash“. Tad dar viena nesėkmė ispanams būtų beveik pražūtinga.

REKLAMA

Kita vertus, „Lietuvos ryto“ žaidėjų neslėgs labai didelė atsakomybės našta, nes nieko tokio baisaus juk nenutiktų, jei lauktuvių iš Pirėnų pusiasalio ir nepavyktų parsivežti. Mūsiškių sąskaitoje būtų viena pergalė ir vienas pralaimėjimas bei visi šansai toliau grumtis dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Be abejo, A. Sireika savo vyrus stengsis nuteikti tik pergalei, bet net ir blogiausiu atveju – visos kortos, galima sakyti, dar liktų vilniečių rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas galimas mūsiškių pranašumas yra tai, kad „Gran Canaria“ krepšininkai paskutiniame Ispanijos ACB ture buvo priversti žaisti du pratęsimus. Nors trenerio Salvos Maldonado auklėtiniams ir pavyko išnešti sveiką kailį bei nuskinti pergalę 104:92 prieš absoliučią lygos autsaiderę „Cajasol“ komandą, papildomos 10 minučių jėgų jiems tikrai neturėjo pridėti.

Tiesa, S. Maldonado bandė kaip įmanydamas apmažinti krūvį saviškiams ir aikštelėje leido pasirodyti net 11-ai iš jų. Beje, tokios pat rotacijos politikos 49-erių metų ispanų strategas laikėsi ir pirmajame Europos taurės mače prieš „Azovmashą“. Tuomet taškus savo ekipai pelnė visi 11-a progą pasireikšti gavę žaidėjai, o pirmaisiais smuikais, kad ir kaip būtų keista, griežė ne startinio penketo atstovai, o atsarginiai – 28 taškus surinko gynėjas iš Kanados Carlas Englishas, įsūdęs net 7-is tritaškius iš 13-os, o dar 20 taškų pridėjo amerikietis puolėjas Melvinas Sandersas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo komandą į priekį jie tempė ir per minėtas nacionalinių pirmenybių rungtynes – M. Sandersas įmetė 22 taškus, o  C. Englishas – 19 taškų. Todėl turbūt galima net neabejoti, kad būtent šie veikėjai imsis daugiausiai iniciatyvos ir per būsimą akistatą su „Lietuvos rytu“.

Žinoma, visą dėmesį gynyboje skirti tik jiems nebūtų pats geriausias sumanymas, nes Ispanijos klubo gretose – dar apsčiai bet kada galinčių iššauti ginklų: vidurio puolėjas Joelas Freelandas, puolėjai Jimas Moranas ir Jamesas Augustine'as, gynėjai Joshas Fisheris ir Marcusas Norrisas bei kiti. Be to, ispanai tiesiog įspūdingai žaidžia savo aikštėje, kurioje per paskutinius ketverius metus Europos turnyruose yra laimėję net 22-ejas rungtynes iš 24-erių.

REKLAMA

Priminsime, kad šiemet paskutiniame atrankos į pagrindinį Europos taurės turnyrą etape „Gran Canaria“ bendra net 70 taškų persvara tiesiog nušlavė sau nuo kelio „Benetton Olympic Fribourg“ kolektyvą iš Šveicarijos – namuose varžovus sutriuškino net 103:61, o išvykoje iškovojo ne ką mažiau įspūdingą pergalę rezultatu 92:64.

Ką gi, belieka mūsiškiams palinkėti taiklių metimų, kietos gynybos ir, be abejo, jos didenybės Fortūnos šypsnio, be kurio šį vakarą gali būti labai sunku.

„Balsas.lt“ prognozė: „Gran Canaria“ – „Lietuvos rytas“ 79:72

Rungtynių pradžia – 22 valandą 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų