REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Lietuvoje – grožio kupinas Luomo gyvas šou

Kelias dienas su naujausiu savo leidiniu „Intelligent Toys 5“ po pasaulį „migruojančios“ „Sutemos“, atrodo, neturi poilsio dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šį penktadienį į klubą „Gravity“ grįžta bene ilgiausiai gyvuojanti elektroninės muzikos herojų koncertams skirta renginių serija - „Sutemos Live“. Šį kartą joje savo naujausią albumą gyvai pristatys tyro tech-house muzikos  deimantas Luomo. Žinomas suomis jau senokai vadinamas elektroninės muzikos legenda.

REKLAMA

Ne tik išskirtine muzika, bet ir neprognozuojamu charakteriu garsėjantis atlikėjas yra vadinamas vienu svarbiausiu Skandinavijos elektroninės muzikos scenos žmogumi. Per 50 įvairiausių įrašų išleidusiam suomiui pagarbą atiduoda ne tik visa jaunoji karta, bet ir daugelis elektroninės šokių muzikos žvaigždžių: Richie Hawtin, Deadbeat, Monolake, Stewart Walker, Akufen, SCSI9. O  Luomo remiksų prašė net tokie muzikinės scenos mohikanai, kaip „Massive Attack“ ir „Scissor Sisters“.

REKLAMA
REKLAMA


Pats stebisi kaip išleido net 17 albumų

Nors Luomo, Vladislav Delay, Uusitalo vardais geriau žinomam Sasu Ripatti vos 32-eji, pasižiūrėjus į jo diskografiją, galima pagalvoti, kad jis jau garbaus amžiaus pensininkas. Per dešimt metų trunkančią karjerą suomis žinomose įrašų kompanijose pasivadinęs skirtingais pseudonimais iš viso išleido net 17 albumų bei per 20 singlų. „Man pačiam labai įdomu, kaip per vos 10 metų sugebėjau išleisti tiek daug įrašų“, - juokauja atlikėjas.

Beje, netrukus jo diskografija pasipildys dar vienu įrašu. Sasu prisipažino, kad ką tik kartu su savo žmona taip pat gerai žinoma elektroninės muzikos kūrėja AGF  baigė įrašinėti dar vieną albumą „Symptoms". Jis jau šį vasarį pasirodys garsiojoje Ellen Allien įrašų kompanijoje „BPitch Control".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Sasu Ripatti „Sutemos Live“ serijoje pasirodys antrąjį kartą – tai bus pirmas populiariausio Luomo projekto  koncertas Lietuvoje, nes tą kartą jis pasirodė po Vladislav Delay slapyvardžiu. Beje, daugybėje festivalių visame pasaulyje skambėjęs Luomo į Vilnių atvyksta su pačia naujausia savo programa.

Naujausio įrašo premjera Vilniuje

Šį penktadienį klube „Gravity“ žinomas atlikėjas pristatys vos prieš mėnesį pasirodžiusį ketvirtąjį Luomo albumą „Convivial“. Jį „Sutemos Live“ svečias įrašė kartu su grupės "Scissor Sisters" vokalistu Jake Shears, su Apparat bei Robert Owens. Šis diskas susilaukė tikrai labai daug komplimentų ir teigiamų įvertinimų visame pasaulyje.

REKLAMA

Britų Guardian rašė: „Convival“ yra pritrenkiančiai intymus albumas, kurio klausymo patirtis prilygsta Junior Boys „Last Exit“ ar Björk „Vespertine“. Lietuvių portalas ORE taip pat negailėjo komplimentų: „Convivial“ mes drąsiai vadiname vienu geriausių įrašų šį rudenį“. Iškalbinga?

Svečią iš Suomijos „atšildys“ ir „atšaldys“ trys talentingi ir perspektyvūs „diskotekininkai“. Radijo stoties „Opus 3“ laidų vedėjas DJ Richas, žinomas didžėjus, dizaineris, blogeris Aout6 bei didžėjus, žurnalistas Paul Nevermind.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų