REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kartą gyveno vargšė našlaitė, kuri neturėjo batelių. Tačiau ji kantriai iš visur rankiojo medžiagos skiauteles ir po kurio laiko pasisiuvo sau raudonas, bet nelabai dailias kurpaites.“ Taip prasideda Hanso Kristiano Anderseno pasaka vaikams „Raudonos kurpaitės“, pagal kurią Gyčio Ivanausko teatras  pristato tuo pačiu pavadinimu šokio spektaklį suaugusiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Akimirkas iš spektaklio premjeros ir interviu su režisieriumi G. Ivanausku bei aktore J. Zareckaite žiūrėkite straipsnio pabaigoje.

REKLAMA

„Suprasti šokio spektaklio išvis neįmanoma, todėl  ateikite nusiteikę atsiduoti vaizdui ir garsui ir neieškokite siužeto“, – kvietė spektaklio „Raudonos kurpaitės“ režisierius, choreografas ir scenografas Gytis Ivanauskas.

Paklausus, ar kuriant spektaklį neatitrūkstama nuo H. K. Anderseno pasakos siužeto, režisierius atvirai prisipažino, kad pirmiausia reikia gerai pasvarstyti, ar tokią pasaką, kurios pabaigoje mergaitei nukertamos kojos, galima skaityti bei pasakoti vaikams. „O ir pasaką greičiausiai nelabai kas žino, todėl leidome sau interpretuoti aštriai, rimtai ir su siaubu. Žiūrovui gal kiek ir per stipriai atrodys, tačiau mes ir siekiame, kad spektaklis paveiktų“, – dalijosi mintimis G. Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Poveikis išties buvo. Jei kažkas juokėsi ranka prisidengęs burną, tai kiti, išvydę ant žemės baltame lyg pienas skystyje besiraitančią merginą, norėjo užsimerkti, o galbūt net atsistoti ir išeiti. Ne mažiau glumino ir sakralinių dalykų primityvus pateikimas. O kur dar visas pulkas zuikių, stebinčių mergaitę, dainuojančių, šokančių, kuriančių scenografiją, besierzinančių lyg maži vaikai... ir visur nenusiaunantys raudonų aukštakulnių batelių.

„Norėjome parodyti tai, kas pasakoje paslėpta po linksmais dalykais. Ir priešingai, iš rimtų situacijų leidome žiūrovui pasijuokti“, – sakė spektaklio režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį mergaitės vaidmenį kūrė trys aktorės: Edita Užaitė, Brigita Urbietytė ir Judita Zareckaitė. Po premjeros J. Zareckaitė prisiminė, kad į vaidmenį  įsijausti buvo nesunku nuo tos minutės, kai pajautė, ką ir kaip nori žiūrovui atskleisti. Nors mergaitė spektaklyje vaizduojama lėliškai, tačiau ji jau suaugusi, o raudonos kurpaitės – tai, ką vyrai siūlo moteriai.

Įdomu. Aktorius, režisierius G. Ivanauskas jau priprato nešioti moteriškus aukštakulnius, nes juos avi ne tik šio spektaklio metu, bet taip pat žavingai atrodo ir kitame spektaklyje „Striptizo ereliai“, kuriame puikiai įsikūnija į moters amplua.




aktorė J. Zareckaitė




Akimirka iš spektaklio premjeros - zuikių šokis su aukštakulniais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų