REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas mano, jog skirti į aplinkos ministro postą siūlomą kandidatą, Neringos vicemerą Arūną Burkšą trukdo koalicijos partneriai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį spaudos konferencijoje A.Valinskas tvirtino manąs, jog šiuo atveju neįtinka ne paties A.Burkšo kandidatūra, o tai, jog kandidatą į šį postą siūlo TPP.

REKLAMA

„A.Burkšas yra kandidatas, o visa kita šiandien mes žiūrėjom šiek tiek kitoj šviesoj, kadangi, atrodo, kad galų gale pradėjo lįsti ylos iš maišo, kad nepriimtina ne kandidatūra, o tai, kad ši pozicija, aplinkos ministerijos, atiteko TPP ir atrodo, kad dabar elgiamasi pakankamai agresyviai, ką mes beskirtume, ir tiks tik ta kandidatūra, kuri galėtų nuraminti tuos, kurie bijo permainų“, - sakė A.Valinskas.

TPP vadovas pridūrė, jog „labai aiškiai juntamas tam tikrų koalicijos partnerių atskirų narių lakstymas su viešais pareiškimais į tam tikras instancijas, kai jų pačių atžvilgiu priimtas sprendimas teismo su visais įrodymais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtent Klaipėdos apygardos administracinis teismas yra priėmęs sprendimą, kuriame daugiausiai bangų kėlusi A.Stancikienė yra toj pozicijoj, kur pats muša, pats rėkia. Pavardės labai įdomios, Raimondas Kuodis, Kęstutis Šumacheris, ir keli bankai, pakankamai įdomi informacija“, - sakė parlamento vadovas.

Tačiau konservatorių atstovė Seime buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vadovė Aurelija Stancikienė tvirtina priešingai - jog minėta teismo nutartis kaip tik yra dar vienas argumentas prieš A.Burkšo kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia yra visiškas melas, kadangi šioje byloje yra labai akivaizdžiai atsakove įvardinta vienintelė institucija - savivaldybė. Ir A.Valinsko teiginiai yra ne tik neturintys pagrindo, jei pažiūrėtumėt nutartį, ten mano pavardė net neminima“, - pirmadienį žurnalistams sakė A.Stancikienė.

Tuo pačiu, pasak jos, minėta nutartis - dar vienas įrodymas, jog A.Burkšas dalyvavo sudarant prielaidas nelegalioms statyboms Neringoje.

„Jis (A.Burkšas - BNS) buvo nuolatinės statybų komisijos narys, jis privalėjo dėti savo parašą, plius yra jo parašas ant paties sklypo plano, plius jis turėjo pasisakyti ir balsuodamas taryboje, taip tris kartus pažeisdamas įstatymą“, - sakė A.Stancikienė.

REKLAMA

Tai, jog kandidato skyrimą norėtų perimti koalicijos partneriai, pasak A.Valinsko, rodo ir įvykių seka, TPP gavus aplinkos ministro kvotą.

„Mes stebėjome procesą, kaip viskas vyksta, ir vyko smagiai. Nepaskelbus pirmojo, buvo nuimtas antras, duokit trečią. Būtumėm pasakę trečią, ir tas būtų netikęs, žinot, mes duosim tą ketvirtą, bet bus mūsiškis, mes patvirtinsim. Mums buvo paminėtos kelios pavardės ir pasakyta, jei juos įvardintume kaip kandidatus į ministrus, problemų nebūtų, bet taip nebus, mes nevardinsim“, - kalbėjo A.Valinskas.

REKLAMA

Koalicijai derantis dėl postų pasiskirstymo ir įvardinant kandidatus, paaiškėjo, kad kandidato į aplinkos ministro postą ieškoma apeinant šią kvotą gavusią TPP.

Prezidentas Valdas Adamkus buvo aptaręs galimybę užimti aplinkos ministerijos postą su Valstybės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktore Rūta Baškyte, apie tai esą neįspėjęs kandidato į šį postą savo ruožtu ieškojusios TPP.

Paklaustas, ar R.Baškytės kandidatūrą aptarinėjo su A.Kubiliumi, prezidentas tąkart teigė „tiesiog išsakęs savo poziciją, kad tą ministeriją turi tvarkyti žmogus, kuris turi nusimanymą tais klausimais“. „Grynai tik biurokratas aplinkos apsaugoje nieko nenuveiks, praktiškai padarys žalos jai“, - kalbėjo valstybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas anksčiau dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė įtariantis, kad nepasitenkinimo dėl galimo aplinkos ministro, Neringos vicemero Arūno Burkšo bangą sukėlė Seimo konservatorė Aurelija Stancikienė, buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė.

„Aiškėja, kad pati A.Stancikienė dėl savo veiklos turi rimtų problemų. Klaipėdos apygardos teismas pripažino, kad jos rengtas sklypo Nidoje padalijimo planas neteisėtas. Tas sklypas priklauso A.Stancikienės tėvams, bet ji buvo sumaniusi padalyti jį į septynias dalis. Tarp naujų savininkų yra įdomių pavardžių - buvęs parlamentaras Alfredas Pekeliūnas, konservatorių finansų konsultantas Raimundas Kuodis, asociacijos „Lietuvos dujotiekio statyba“ viceprezidentas Kęstutis Šumacheris“, - kalbėjo A.Valinskas.

REKLAMA

Buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė A.Stancikienė praėjusią savaitę pranešė apskundusi buvusį Neringos vicemerą A.Burkšą Generalinei prokuratūrai.

Seimo narė tvirtino, kad į teisėsaugą kreipėsi norėdama sužinoti, ar A.Burkšo ir jo žmonos Nidos centre atlikta sandėliuko rekonstrukcija, paverčiant jį rekreacinės paskirties pastatu - vila „Inkaro kaimas“, atitinka Vyriausybės patvirtintą Kuršių nerijos planavimo schemą.

A.Burkšas praėjusią savaitę pareiškė, kad jo kandidatūrą esą galėtų paremti daugelis organizacijų, tačiau paklaustas konkrečiau nurodė tik vieną - Lietuvos architektų sąjungą.

Seimo pirmininkas pirmadienį spaudos konferencijoje tvirtino, kad „teigiamų rekomendacijų yra daugiau, negu neigiamų“, paklaustas, kokios jos, tvirtino, jog už A.Burkšo kandidatūrą pasisako „miškininkai, buriuotojų sąjunga, Kauno profesūros atstovai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų