REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors oficialiai naujasis „Auksinio kamuolio“ („Ballon d‘Or“ ), įteikiamo geriausiam metų futbolininkui, savininkas bus paskelbtas tik gruodžio 2 dieną, antradienį, viso pasaulio žiniasklaida trimituoja, kad jau yra aišku, jog šis prestižinis apdovanojimas atiteks portugalui Cristiano Ronaldo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pakankamai drąsų savo spėjimą plunksnos broliai iš užsienio argumentuoja tuo, kad vakar Mančesteryje lankėsi šiuos rinkimus organizuojančio prancūzų žurnalo „France Football“ fotografai, kurie iš anksto įamžino, kaip įtariama, būsimąjį laureatą C. Ronaldo su „Auksiniu kamuoliu“ rankose.

REKLAMA

Jei ši informacija pasitvirtins ir geriausiu praėjusių metų futbolo žaidėju iš tiesų bus pripažintas 23-ejų metų amžiaus Portugalijos rinktinės ir „Manchester United“ klubo puolėjas, tikriausiai niekas per daug ir nenustebtų, nes C. Ronaldo visą laiką nuo pat pretendentų laimėti „Auksinį kamuolį“ paskelbimo buvo įvardijamas kaip rimčiausias, jei ne vienintelis, favoritas.

Komplimentus kamuolio virtuozui iš Madeiros žarstė ne tik treneriai ar futbolo specialistai, bet ir portugalo varžovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kepurę prieš C. Ronaldo nusiėmė ir rusas Andrejus Aršavinas, pareiškęs: „Nėra jokių abejonių „Auksinis kamuolys“ atiteks Cristiano Ronaldo“, ir argentinietis Lionelis Messi, patikinęs: „Šį sezoną „Auksinio kamuolio“ nusipelno tik Cristiano Ronaldo. Jis su savo komanda juk laimėjo viską, ką galėjo: ir „Premier“ lygą, ir Čempionų lygą. Bent jau aš tikrai balsuočiau už jį“, ir kitos futbolo žvaigždės.

Reikia pastebėti, kad per daug nesikuklino ir pats JAV prezidento Ronaldo Reagano garbei pavadintas futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jums dar kyla klausimų, kas geriausias?! Žinoma, kad aš! Nematau, kas galėtų man mesti iššūkį, esu visiškai ramus ir šimtu procentų įsitikinęs, kad „Auksinis kamuolys“ atiteks man. Viskas labai paprasta ir aišku“, – neslėpė pasitikėjimo savimi futbolo vunderkindas iš Portugalijos.

Vis dėlto turbūt niekam nekyla abejonių, kad C. Ronaldo optimizmas yra pagrįstas praėjusiais metais jis buvo tiesiog nesustabdomas ir aikštėje išdarinėjo stebuklus: per 49-erias rungtynes pelnė net 42 įvarčius ir padėjo „Manchester United“ ekipai laimėti ne tik Anglijos „Premier“ lygą, bet ir UEFA Čempionų lygą. 

REKLAMA

Be to, techniškasis snaiperis dar susižėrė ir aibę individualių apdovanojimų: iškovojo Europos „Auksinį batelį“, įteikiamą rezultatyviausiam Senojo žemyno futbolininkui, ir FIFPro (Tarptautinės profesionalių futbolininkų federacijos) geriausio metų žaidėjo titulą. 

Ar pavyks žaviajam portugalui papildyti savo kolekciją dar vienu trofėjumi? Ko gero, taip. Bet, kad nereiktų burti iš kavos tirščių, palaukime antradienio – būtent tada galutinai ir paaiškės, kam atiteks visų išsvajotasis „Auksinis kamuolys“.

REKLAMA

Belieka tik priminti, kad „France Football“ rengiamuose rinkimuose varžosi 30 pačių geriausių futbolo pasaulio atstovų, tarp kurių tokie vardai kaip Ikeras Casillas, Fernando Torresas ar Lionelis Messi. Nugalėtoją renka 96 žurnalistai iš viso pasaulio, o jų verdiktas bus paskelbtas gruodžio 2 dieną.

Praėjusiais metais „Auksinis kamuolį“ virš savo galvos kėlė AC „Milan“ ekipos brazilas Kaka, o 2006-ais metais – italas Fabio Cannavaro.





Reuters/AFP/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų