REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Žuvėdros“ šokėjai po trejų metų pertraukos susigrąžino pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionų titulą! Klaipėdiečiai pelnė aukso medalius šeštadienį Vyner Noištate (Austrija) vykusiose planetos pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Žuvėdros“ pirmajai komandai keturi teisėjai skyrė pirmąją vietą, du - antrąją ir vienas - trečiąją.

REKLAMA

Klaipėdos ansamblis pasaulio čempionu tapo šeštąjį kartą. Prieš tai „Žuvėdra“ planetos pirmenybių aukso medalius iškovojo 1999, 2002, 2003, 2004 ir 2005 metais. Klaipėdiečiai keturis kartus pelnė sidabro ir penkis sykius - bronzos apdovanojimus.

Antrąją vietą šeštadienį užėmė dvejų praėjusių metų pasaulio čempionai Brėmeno „Gruen-Gold-Club“ (Vokietija) šokėjai. Jiems teisėjai skyrė tris pirmąsias ir keturias antrąsias vietas. Bronzos medalius pelnė Brėmerhafeno TSG (Vokietija) ansamblis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žuvėdros“ antroji komanda taip pat pateko į finalą ir užėmė šeštąją vietą. Ketvirtoje vietoje - Tiumenės „Vera“ (Rusija), o penktoje - Cviolfaksingo HSV (Austrija) šokėjai.

Čempionate pasirodė 22 ansambliai iš 13 šalių. Ansamblius vertino ir lietuvis Kęstutis Andrijevskis.

„Žuvėdra“ dalyvavo jau devyniolikoje pasaulio čempionatų, iš kurių penkiolikoje iškovojo medalius. Pernai pasaulio čempionate klaipėdiečiai užėmė trečiąją ir šeštąją vietas.

Skaistės ir Romaldo Idzelevičių vadovaujamas ansamblis šešiskart tapo Europos čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų