REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba nuo sausio mėnesio uždraudė parlamente prekiauti alkoholiu.

Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, sprendimas priimtas 3 valdybos nariams balsavus už, 2 prieš ir vienam susilaikius. Jei balsai pasiskirsto po lygiai, kaip šiuo atveju, lemiamas yra Seimo pirmininko balsas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Seimo restorane alkoholiniais gėrimais prekiaujama be apribojimų, kavinėje „Seimo kronika“ - tik silpnaisiais alkoholiniais gėrimais, vynu ir alumi.

REKLAMA

Tokio sprendimo nepalaikęs Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Raimondas Šukys mano, jog sprendimas neadekvatus tikslui, kurio siekiama.

„Kaip supratau, siekiama, kad Seimo nariai dirbtų šviesaus proto ir blaivūs, siekiant išvengti atvejų, kurių buvo. Pirma, kalbant apie tą atvejį, tai vyko ne viešojo maitinimo įstaigoje, antra, manau, kad parlamentarus žeidžia tokia prezumpcija, kad galimybė įsigyti alkoholio neišvengiamai reikš, kad jis bus nesaikingai vartojamas“, - BNS sakė R.Šukys.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininko pavaduotojo manymu, šiuo klausimu reikėtų prašyti Etikos ir procedūrų komisijos nuomonės, taip pat - visų Seimo narių.

Seimo vicepirmininkė Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė sakė mananti, jog toks draudimas problemos neišspręs.

„Per tuos tris metus Seime nei karto nepirkau alkoholio ir man jokio skirtumo, yra jo ar nėra. Bet mane žeidžia mintis, kad nuo manęs reikia saugoti alkoholį, kad negalėčiau jo įsigyti. O problemos tai neišspręs, nes tie Seimo nariai, kurie kasdien vaikšto išgėrę, geria ne restorane“, - BNS sakė V.Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusios kadencijos Seimo parlamentaras Gintautas Mikolaitis buvo sukėlęs skandalą, pasirodęs Seime, kaip įtariama, neblaivus.

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, komentuodamas sprendimą drausti prekybą alkoholiu, sutiko, jos sukontroliuoti, ar Seimo nariai nevartos atsinešto alkoholio savo kabinetuose, neįmanoma.

„Yra sąrašas Seimo narių ir kanceliarijos darbuotojų, kurių bagažas įeinant į Seimą nėra tikrinamas, ir neaišku, ką jie ten atsineša“, - sakė kancleris.

Seime uždraudus prekybą alkoholiu gali sutrumpėti sąrašas norinčių dalyvauti konkurse dėl viešojo maitinimo paslaugų parlamente teikimo.

REKLAMA

„Jeigu nebus prekiaujama alkoholiu, įplaukos sumažės, ir bus mažiau norinčių dalyvauti konkurse“, - sakė kancleris.

Seimo kanceliarija šiuo metu yra paskelbusi konkursą viešojo maitinimo įstaigų bei parduotuvės patalpų nuomai, 10 metų siūlydama išnuomoti valgyklos, restorano, baro, bufeto bei parduotuvės patalpas su įranga.

Seimo kancleris neigė prielaidas, jog draudimas prekiauti alkoholiu pateiktas siekiant parlamento rūmuose išlaikyti išskirtinėmis sąlygomis čia dirbančią viešojo maitinimo valstybinę įmonę „Greminta“.

REKLAMA

Seimo kanceliarija jau kelintą kartą skelbia konkursą dėl patalpų nuomos, tačiau nesėkmingai.

Konkursas dėl patalpų nuomos buvo skelbtas 2007 metais, po to, kai kilus vadinamajam privilegijų skandalui apsižiūrėta, jog „Greminta“ parlamente dirbo „šiltnamio sąlygomis“ - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas.

Konkursas dėl Seimo rūmuose esančių valgyklos bei restorano patalpų ir įrangos nuomos tuomet buvo skelbtas dukart, tačiau neįvyko, neatsiradus nė vienos įmonės, panorusios maitinti parlamentą,

Neįvykus konkursams dėl Seimo rūmuose esančių valgyklos bei restorano patalpų ir įrangos nuomos, su „Greminta“ metams pratęsta sutartis.

Šiuo metu iš naujo paskelbus konkursą, paraišką kol kas yra pateikusi viena bendrovė, kokia, kancleris neatskleidė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų