REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po daugiau nei metų darbų virtualioje įrašų kompanijoje www.sutemos.net buvo išleistas nemokamas rinkinys „Intelligent Toys“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bene paties populiariausio Lietuvos elektroninės muzikos leidinio jau penktoji dalis. Neregėto populiarumo visame pasaulyje susilaukusios pirmos serijos dalys per penkerius metus buvo parsisiųstos daugiau nei 200 000 kartų. Spaudoje ir internete galima surasti ne vieną dešimtį gražiausių recenzijų skirtingomis kalbomis.

REKLAMA

„Intelligent Toys“ jau nebe pirmus metus stebina pasaulį. Daugelis gerbėjų, atlikėjų bei žurnalistų nesupranta, kaip Lietuvai pavyksta prisivilioti tiek daug žinomų elektroninės muzikos kūrėjų ir visa tai dar išleisti visiškai nemokamai", pasakoja „Sutemų“ atstovai.

Atsisiųskite ir išgirskite „Intelligent Toys 5”:

http://www.sutemos.net/lt/player

Muzika pagal nuotaiką ir orą

Į „Intelligent Toys 5“ patekę 39 kūriniai buvo atrinkti iš daugiau nei 100 kompozicijų. „Sutemų“ atstovai juokauja, kad iš nepatekusių kūrinių išeitų dar keli ne ką blogesni leidiniai. Šį kartą rinkinyje vėl bus apstu vienas už kitą garsesnių elektroninės muzikos kūrėjų, kurie visai nedirba su nemokamai muziką platinančiomis įrašų kompanijomis ir senokai už kūrinius prašo didelių pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Po kiekvieno šios serijos rinkinio išleidimo mes nežinome, ar leisime dar vieną dalį. Tiesiog atrodo, jog nepajėgsim peršokti savo pačių iškeltos kartelės. Bet peršokame. Vėl ir vėl. Bet ir dabar nežinome, ar bus šeštoji dalis. Dėl tos pačios priežasties. Šį kartą paruošėme jums net tris valandas truksiančios skirtingos muzikos. Kaip ir visada, siūlome tiesiog atsisiųsti mūsų „protinguosius žaislus“ ir išsirinkti tuos, kurie geriausiai atitinka jūsų skonį, nuotaiką ar net orą už jūsų lango“, sako vienas „Sutemos.net“ įkūrėjų Walkman.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo Ellen Allien prodiuserės iki „Depeche Mode“ remiksuotojo

Naujausiame „Sutemų“ leidinyje galima išskirti  garsią Vokietijos eksperimentatorę AGF, kuri neseniai prodiusavo naujausią Ellen Allien albumą „Sool“. Tai ir festivaliuose koncertuojantis bei reklamose skambantis, tris labai populiarius albumus išleidęs vokietis Ulrich Schnauss. Jo remikso prašė patys „Depeche Mode“. O taip pat šiandien jau puikiai pažįstami lietuviai Leon Somov, Few Nolder ir IJO.  

Ne ką mažiau žinomi dub, techno muzikos žvaigždutė iš Islandijos Yagya ir išprotėję broliai iš Olandijos „Funckarma“, prisidengę skirtingais septyniais pseudonimais jie išleido daugiau nei 10 diskų, bei bene garsiausias Suomijos elektroninės muzikos atstovas Vladislav Delay. Pastarasis gruodžio 5 d. pasirodys gyvai „Sutemos Live“ serijoje klube „Gravity“.

REKLAMA

Kartu su rinkiniu – ir animacinis klipas

Iš viso naujausiame „Sutemų“ leidinyje bus galima išgirsti net 3 valandas nemokamos muzikos, kurią sukūrė atlikėjai beveik iš visų pasaulio žemynų nuo Reikjaviko iki Sidnėjaus, nuo Niujorko iki Tokijaus. Tai Ulrich Schnauss, AGF, Vladislav Delay, Yagya, „Swod”, „Funckarma”, Octex, Miwon, Maps And Diagram, Ten and Tracer, Sense, Marsen Jules, Kero, Sabi, Ruxpin, Sleepy Town Manufacture, Praveen, Jvox, SubtractiveLAD, Monoceros, Gultskra Artikler, Stockfinster, Few Nolder, IJO, Leon Somov ir kiti.

REKLAMA

Dar viena staigmena – su rinkiniu ir Lietuvos menininkų „art“ galerija galėsite atsisiųsti ir „Sutemose“ jau išleisto Lietuvoje gerai žinomo ruso Sleepy Town Manufacture kūrinio „O Nei“ animacinį vaizdo klipą. Jį sukūrė no_joy, kurios darbai jau senai tapo neatsiejama mūsų leidinių dalimi.

Sleepy Town Manufacture „O Nei“ video

Paklausta apie vaizdo klipo sukūrimą, ji neslėpė, kad į šį darbą sudėjo daug savo laiko ir širdies. „O Nei“ buvo mano vienas mėgstamiausių kūrinių, todėl jam negailėjau savęs. Čia viskas piešta ranka, nenaudojant kompiuterio. Klipą kūriau 3 mėnesius bei net du metus montavau, bet čia gal greičiau iš tingumo“, apie kūrybos procesą pasakoja no_joy.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų