REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 19 valandą 45 minutės Kauno sporto halėje vėzdus surems vienintelis Lietuvos atstovas Eurolygoje „Žalgiris“ ir Ispanijos grandė „Barcelona“. Nors šiemet šios ekipos yra skirtingo kalibro, bet kauniečiams norint pakilti iš B grupės dugno reikia pradėti skinti pergales. Ar pirmą išvysime jau šį vakarą?

REKLAMA
REKLAMA

Po keturių turų „Žalgirio“ krepšininkai savo sąskaitoje dar neturi nė vienų laimėtų rungtynių, o „Barcelona“ – net trejas, todėl nenuostabu, kad ir komandoms keliami tikslai šį sezoną yra visai kiti. Jei finansinių nepriteklių kamuojamiems Gintaro Krapiko auklėtiniams kone visų svajonių išsipildymas būtų patekimas į kitą Eurolygos etapą, tai ispanų klubo pagrindinis uždavinys – finalo ketvertas.

REKLAMA

Vis dėlto iki jo dar labai ilgas kelias ir pirmiausia „Barcelonai“ reikia užimti aukštą vietą savo pogrupyje, tad rungtynės Kaune jai ne ką mažiau svarbios nei „Žalgirui“. Tą patvirtino ir svečių ekipos puolėjas Lubošas Bartonas:

„Kaip ir visada, mes žaisime tik dėl pergalės, todėl mums jokio skirtumo, kas mūsų varžovas – „Panathinaikos“ ar „Žalgiris“. Tiesa, apie lengvas rungtynes neverta net galvoti, nes laimėti Kaune – darbas ne iš lengvųjų.“

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kaip ten būtų, ryškia dvikovos favorite yra laikoma būtent „Barcelona“, kuri savo dispozicijoje turi itin grėsmingų artilerijos pabūklų – pradedant Kaune visada sunkiai sulaikomu Juanu Carlosu Navarru, bet kada tritaškę bombą galinčiu įsūdyti italų žudiku Gianluca Basile ar slovėnu Jaka Lakovičiumi ir baigiant tokiais pavojingais žaidėjais arčiau krepšio kaip iš Maskvos CSKA pabėgęs Davidas Andersenas, pats savo tikrojo amžiaus ir tautybės turbūt nežinantis Ersanas Ilyasova ir akiniuotas aukštaūgis Danielis Santiagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto „Žalgiris“, nepaisant to, kad prieš kelias dienas prarado vidurio puolėją iš Serbijos Ratko Vardą, taip pat turi ką pasiūlyti. Į Kauną laiku iš vizito JAV pas žmoną grįžo ir komandai galės padėti vienas greičiausių Europoje rungtyniaujančių vidurio puolėjų Lorenas Woodsas, kuriam talkinti mėgins šilto ir šalto per savo karjerą matęs veteranas Eurelijus Žukauskas. Bet bene daugiausiai nemalonumų atvykėliai iš Ispanijos gali tikėtis iš Lietuvos rinktinės narių Jono Mačiulio ir Pauliaus Jankūno bei puikią formą įgijusio Dainiaus Šalengos.

REKLAMA

Svaraus indėlio pilnutėlė Kauno sporto halė tikėsis ir iš su veido kauke dėl lūžusios nosies žaisiančio amerikiečio Willie Deane‘o bei jaunųjų gynėjų Žygimanto Janavičiaus ir Manto Kalniečio. Progą pasireikšti turėtų gauti ir kovingumo pamokas kitiems mėgstantis demonstruoti Tadas Klimavičius, tad dvikova tikrai žada būti arši.

Ar „Žalgiris“ pagaliau laimės? Vargiai. Kauniečiai pradžioje gal net pirmaus, o vėliau tikriausiai ilgą laiką dar lips varžovams ant kulnų, bet pabaigoje vis dėlto turėtų išryškėti geriau sukomplektuotos „Barcelonos“ pranašumas. Juk abejonių kelia ir L. Woodso, kuris neaišku, tik kiek valandų prieš rungtynes treniravosi, forma. Taigi mačo metu mūsiškiams išvengti duobių bus sunku. Ne ką lengviau, matyt, bus ir kovoti dėl pergalės.

„Balsas.lt“ prognozė: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 72:85.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų