REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 27 d. 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, salė), vyks knygos „Jurga“ sutiktuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusieji galės pamatyti ir ištraukas iš kuriamo dokumentinio biografinio filmo apie rašytojos, dailininkės, keliautojos ir fotografės Jurgos Ivanauskaitės (1961–2007) gyvenimą, kūrybą ir visuomeninę veiklą.

REKLAMA

Kūrėjų parinkti filmo „Šokis dykumoje“ kadrai atspindės pagrindinį jo uždavinį – perteikti J. Ivanauskaitės patirtį ir įamžinti idėjas, kurias Jurga paliko kaip kvietimą drąsiai siekti dvasinio tobulėjimo.

„Filmo stilius nuo kitų mano darbų (kurie gana asketiški) skiriasi vaidybiniais intarpais, skaitomais eilėraščiais – meniškomis „puošmenomis“, kurias savo gyvenime ir aplinkoje taip mėgo Jurga, – pasakojo filmo režisierė Agnė Marcinkevičiūtė. – Pirmąjį scenarijų dar spėjome aptarti su ja pačia. Po jos mirties filmavimo darbai buvo atidėti.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai nufilmavome pokalbius tik su artimiausiais Jurgos žmonėmis – jos mama, seserimi, vėliau – su rašytoja Vanda Juknaite, bendražygiais iš „Roko maršo“ laikų – Nerijumi Pečiūra, Algirdu Kaušpėdu, Andriumi Mamontovu, gera studiju laiku drauge – režisiere Dalia Ibelhauptaite, fotografe Elena Tervidyte, kunigu Juliumi Sasnausku. Filmo vaidybinius intarpus kūrėme Kuršių Nerijoje, Jurgos personažą interpretavo aktorė Birutė Mar.“

Kaip informavo filmą kuriančios prodiuserinės įmonės „Fralita“ vadovė, prodiuserė Živilė Gallego, „Šokis dykumoje“ baigiamas montuoti, kompozitorius Raimondas Rašpoliauskas specialiai jam kuria Jurgos mėgtos muzikos interpretaciją.

Filmo premjera numatyta 2009 metų vasario mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų