REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas pasirengęs jau ketvirtadienį ateiti į Seimą prašyti panaikinti trijų parlamentarų teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip po susitikimo su generaliniu prokuroru sakė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, seniūnų sueigoje bus siūloma į darbotvarkę įtraukti prokuratūros prašymo pateikimą. Seniūnų sueigos sutikimas reikalingas, nes ketvirtadienio darbotvarkė jau suformuota ir gali būti keičiama tik seniūnų sueigos ar paties Seimo.

REKLAMA

Jei seniūnų sueiga pritars, A. Valantinas ketvirtadienį pateiks Seimo nariams prašymą panaikinti trijų parlamentarų – Tautos prisikėlimo partijos atstovo Roko Žilinsko ir „darbiečių“ Vytauto Uspaskicho bei Vytauto Gapšio – teisinę neliečiamybę.

Vėliausiai A. Valantino vizitas Seime būtų planuojamas kitą savaitę antradienį.

Prašymą leisti patraukti R. Žilinską baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę antradienį Generalinei prokuratūrai perdavė Vilniaus 1-asis apylinkės teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Analogišką prašymą dėl dviejų Darbo partijos (DP) atstovų parlamente – V. Uspaskicho ir V. Gapšio – prokurorams trečiadienį perdavė Vilniaus apygardos teismas.

Seimo nario teisinę neliečiamybę panaikinti gali tik Seimas, tad prokurorai, siekdami, kad teisiamų parlamentarų imunitetas būtų panaikintas, turi kreiptis į šią instituciją.

Jeigu Seimas nesutiks panaikinti parlamentarų teisinės neliečiamybės, baudžiamieji procesai prieš tuos asmenis turės būti nutraukti.

Buvęs LNK Žinių vedėjas R. Žilinskas ir jo draugas Markas Gurskis kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems. Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų gruodžio 4-ąją R. Žilinskas su M. Gurskiu įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju Olegu Chatkevičiumi. R. Žilinsko kraujyje tuomet rasta 2,48 promilės alkoholio.

Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas ir buvęs jo pavaduotojas V. Gapšys dėl įvairių nusikaltimų yra kaltinami vadinamojoje Darbo partijos (DP) byloje, kurią nagrinėja Vilniaus apygardos teismas. Sunkiausias iš nusikaltimų, dėl kurių „darbiečiai“ įtariami, yra apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas. Už tai numatoma griežčiausia bausmė – iki 4 metų laisvės atėmimas.

REKLAMA

DP įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjusi apie 4 mln. litų mokesčių.

Baudžiamosiose bylose teisiami trys parlamentarai teisinę neliečiamybę įgijo prisiekdami naujai išrinktame Seime lapkričio 17-ąją. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prasidėjus rinkimų kampanijai teismų prašymu buvo panaikinusi jų, kaip kandidatų į Seimo narius, teisinį imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų