REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO per kelerius ateinančius metus veikiausiai nepasiūlys Ukrainai ir Gruzijai galimybės prisijungti prie aljanso, pareiškė JAV valstybės sekretorės padėjėjas Danielis Friedas.

REKLAMA
REKLAMA

George'o W. Busho administracija rėmė siekį, kad Ukrainai ir Gruzijai būtų suteiktas bent jau narystės veiksmų planas, kuris yra pirmas žingsnis siekiant narystės NATO. Tačiau kai kurių Europos valstybių opozicija, dar sustiprėjusi po rugpjūčio mėnesį Gruzijoje vykusio karo, neleido to padaryti.

REKLAMA

Kitą savaitę vyks NATO užsienio reikalų ministrų susitikimas, tačiau nesitikima, kad jame Ukrainai ir Gruzijai bus suteiktas narystės veiksmų planas. D. Friedas teigia, kad vietoje karštų debatų verčiau reikia pabrėžti, kad tiek Ukraina, tiek Gruzija vis dar yra laukiamos aljanse ir kad NATO padės šioms šalims ateityje siekti narystės.

NATO lyderiai balandį vykusiame viršūnių susitikime Rumunijos sostinėje Bukarešte pažadėjo, kad kada nors Tbilisis ir Kijevas susilauks kvietimo prisijungti prie aljanso, tačiau dėl Prancūzijos ir Vokietijos pasipriešinimo nesuteikė jokių formalių garantijų.

Gruodžio 2-3 dienomis vyksiančiame aljanso užsienio reikalų ministrų susitikime bus apžvelgta Gruzijos ir Ukrainos pažanga įgyvendinant reikiamas reformas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų