REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias Šveicarijos bankas UBS nutarė trejus metus nemokėti savo vadovams jokių premijų.

REKLAMA
REKLAMA

Toks yra įsisiūbavusios finansų krizės padarinys. Sprendimas buvo priimtas po to, kai Šveicarijos vyriausybė nutarė suteikti bankui UBS 60 mlrd. dolerių kreditą, o taip pat išpirkti 9,3 proc. jo akcijų už 5,3 mlrd. dolerių.

REKLAMA

Banko UBS akcininkai taip pat nusprendė nelikti nuošalyje. Jie pareiškė, kad nuo šiol spręs, kokias premijas galima išmokėti banko vadovams. Vien dėl to, kad šiais metais šio banko vadovai negaus premijų, bus sutaupyta keliasdešimt milijonų dolerių. Jie, matyt, jaučiasi kalti, nes lapkričio pradžioje atleistas banko UBS generalinis direktorius Peteris Wufflis atsisakė jam priklausančios 10 mln. dolerių kompensacijos.

Premijų šiais metais nutarė atsisakyti ir trys aukščiausio rango amerikiečių banko „Goldman Sachs“ vadybininkai. Šiemet jie turės pasitenkinti tik gaunamu atlyginimu, kuris vidutiniškai sudaro 600 tūkst. dolerių per metus. Tai leis bankui sumažinti išlaidas. „Goldman Sachs“ vadovai nėra tokie kilniaširdžiai, kad atsisakytų pinigų. Taip jie nutarė pasielgti todėl, kad bijo, jog paskutinį šių metų ketvirtį pirmąkart banko istorijoje gali tekti pranešti apie patirtus nuostolius.

Vis dėlto ne „Goldman Sachs“, o Šveicarijos bankas UBS yra viena iš labiausiai nukentėjusių nuo krizės finansinių institucijų pasaulyje. Nuo 2007 metų viduryje prasidėjusios krizės UBS jau neteko 50 mlrd. dolerių.

Visų bankų šiais metais patirti nuostoliai jau peršoko 700 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų