REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) varžybas laimėjusi ekipa jau kitais metais gali startuoti stipriausiame Europos turnyre – Eurolygos varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje viešintis ULEB Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bertomeu ne tik gyrė krepšinio šalį, bet dėl ateities optimistiškai nuteikė ir SEB BBL vadovus, kuriems pareiškė, kad Romualdo Brazausko vadovaujama SEB Baltijos krepšinio lyga gali tapti pirmąja ne nacionaline lyga, kuri gaus kelialapį į Eurolygos varžybas

REKLAMA

Baltijos šalių čempionato vykdomasis direktorius Romualdas Brazauskas patvirtino, kad pagaliau priartėta prie susitarimo, jog SEB BBL taptų pirmosiomis kelias šalis jungiančiomis pirmenybėmis, užtikrinančiomis stipriausioms komandoms kelialapius į Eurolygos ir Europos taurės varžybas.

- Kokius klausimus aptarėte susitikime su J.Bertomeu? - paklausėme R. Brazausko.

- Mus labiausiai domino Baltijos lygos komandų ateitis Europos lygmeniu. Ne pirmus metus siekiame, kad į Eurolygos ir Europos taurės turnyrus ekipos galėtų patekti per Baltijos šalių čempionatą. Iš Eurolygos vadovo išgirdome, kad tai gali įvykti. Apie konkretų komandų skaičių nekalbėjome, tačiau galimybė dalyti kelialapius mūsų pirmenybėms turėtų būti suteikta. Dėl to varžybų svoris gali stipriai išaugti.



- Kada kalbos gali tapti oficialiu faktu?

REKLAMA
REKLAMA

- Konkrečių sprendimų tikrai nebus iki Kalėdų. Lauksime žinių, kokie nutarimai bus priimti. Nagrinėjimas vyks per Eurolygos generalinę asamblėją, tačiau konkreti jos data dar neaiški.

- Eurolygos vadovas Baltijos lygą pavadino puikiu projektu.

- Kiekvienas teigiamas atsiliepimas apie mūsų lygą iš tokių aukštų krepšinio vadovų lūpų - didžiulis stimulas dirbti toliau ir tobulėti.

- Ar suteikdami vietą Eurolygoje jos vadovai norėtų matyti permainų jūsų čempionate?

- Pristatėme varžybų sistemą ir jokių komentarų dėl jos nesulaukėme. Dabartine struktūra esame patenkinti ir patys. Manau, tokia pati ji išliks ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Papildomas stimulas gali paskatinti dar labiau sustiprėti latvių ir estų klubus. Ar Lietuvos komandos dėl to neliks už kaimynų nugarų?

- Atstovauju Baltijos lygai, o ne Lietuvos krepšiniui, todėl tikiu, kad kuo stipresnės bus kaimynų komandos, tuo stipresni taps ir lietuvių klubai. Jau šį sezoną pamatėme, kad nebėra Lietuvos ekipų hegemonijos, kuri vyravo pastaruosius ketverius metus. Turime daugiau lygiaverčių komandų, ir nuo to krepšinio lygis tik kyla, didėja populiarumas. Šiemet pirmaujanti komanda jau turi du pralaimėjimus, o paskutinė – dvi pergales. Didžiulė intriga turės tik naudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų