REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį paskyrė Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos narius. Teigiama, kad šis paskyrimas turėtų paspartinti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) pirmininko paskyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinėje teisėjų veiklos vertinimo komisijoje dirbs filosofas ir profesorius Aleksandras Dobryninas, internetinio dienraščio bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas ir buvusi Konstitucinio Teismo (KT) teisėja Teodora Staugaitienė, pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Penktadienį Teisėjų Taryba spręs dėl likusių keturių Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos narių, kurie turi būti teisėjai, kandidatūrų ir rinks šios komisijos pirmininką.

Nuolatinė teisėjų veiklos vertinimo komisijos uždavinys - išsiaiškinti teisėjų, teismų pirmininkų, jų pavaduotojų, skyrių pirmininkų profesinių žinių ir įgūdžių lygį, gebėjimus teorines žinias ir įgūdžius taikyti praktikoje, dalyvauti administraciniame teismo darbe ir jį organizuoti ir skatinti teisėjus tobulinti profesinius gebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos nariai turės pasisakyti dėl kandidatų į LVAT pirmininko. Be komisijos vertinimo užsitęsę pirmininko rinkimai vykti negali.

Kaip BNS sakė Prezidentūros teisės departamento vadovė Aušra Rauličkytė, tikimasi, kad Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos narių paskyrimas paspartins LVAT pirmininko rinkimus.

LVAT pirmininku pretenduoja tapti ankstesnis teismo pirmininkas Virgilijus Valančius, šio teismo teisėjai Artūras Drigotas ir Stasys Gagys. V.Valančiui lapkričio 11 dieną baigus kadenciją, pirmininko pareigas laikinai eina jo pavaduotojas Ričardas Piličiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas dekretu antradienį taip pat paskyrė Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narius. Pagal Teismų įstatymą šalies vadovas šių komisijų nariais turi skirti visuomenės atstovus.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariais V.Adamkus dekretu paskyrė advokatą, buvusį Lietuvos Aukščiausiojo teismo (LAT) teisėją Valentiną Mikelėną ir buvusį KT teisėją Stasį Stačioką.

Pagal įstatymą vieną Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narį turi skirti Seimo pirmininkas, o likusius tris - Teisėjų taryba. Dėl jų Taryba taip pat turėtų apsispręsti penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų