REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį ketvirtadienį, 15 val. bus atidarytas Vilniaus pietinis aplinkkelis.

Atidarymas įvyks 4 mėnesiais anksčiau nei planuota. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti 2009 m. kovą. Aplinkkelis buvo pradėtas tiesti 2006 m. rugsėjį.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus pietinis aplinkkelis yra svarbus tarptautiniu mastu kaip Europos transporto koridoriaus dalis tarp Žirnių gatvės ir Lazdynų tilto, jis bus reikšmingas ir sprendžiant transporto spūsčių problemą: šis kelias nuo miesto centro nukreips tranzitinio transporto srautą, jis taip pat bus patogus važiuojantiems link Vilniaus oro uosto bei į Naujininkų rajoną. Naujojo aplinkkelio dėka sumažės neigiamas transporto poveikis aplinkai sostinės centrinėje dalyje, senamiestyje bei gyvenamuosiuose rajonuose, skelbiama Vilniaus savivaldybės išplatintame pranešime.

REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso, šis projektas svarbus tiek savo apimtimi, tiek indėliu į Vilniaus infrastruktūros gerinimą.

Vienas iš objekto statybos rangovų – „Kauno tiltų“ techninis direktorius Aldas Rusevičius sakė, kad pietinio aplinkkelio estakados statyba yra sudėtingiausias iki šiol įgyvendintas Lietuvoje tokio tipo projektas, kuriam buvo panaudotos pačios moderniausios technologijos.

Š.m. lapkričio 5-6 dienomis atlikus estakados bandymus ir išmatavus fizikinius rodiklius paaiškėjo, kad jos kokybiniai parametrai gerokai lenkia keliamus reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų