REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar euro kursas gan ženkliai sustiprėjo JAV dolerio atžvilgiu ir dienos metu EUR/USD kursas šoktelėjo aukštyn nuo 1,2590 iki 1,2910.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis veiksnys, lėmęs euro pozicijų sustiprėjimą prieš JAV dolerį, buvo stiprus akcijų kainų šuolis į viršų. Naujiena, kad JAV vyriausybė planuoja gelbėti finansinių sunkumų kamuojamą didžiausią JAV banką Citigroup, lėmė pasaulinės akcijų rinkos pagyvėjimą, o tai paskatino investuotojus rinktis rizikingesnius aktyvus. Ši vakarykštė tendencija įtakojo JAV dolerio pozicijų susilpnėjimą ir sumažino JAV valiutos paklausą rinkoje.

REKLAMA

Tačiau vakar paskelbti JAV ir Vokietijos makroekonominiai duomenys tik dar labiau patvirtino nuomonę apie pasaulio ekonomikos lėtėjimą. JAV spalio mėn. pastatytų namų buvo parduota 4,98 mln. vnt. po 5,18 mln. vnt. rugsėjo mėn. Vokietijos lapkričio mėn. IFO instituto verslo pasitikėjimo indeksas taip pat smuko iki 85,8. Ši naujiena sustiprino rinkos dalyvių nuomonę, kad Europos Centrinis bankas artimiausiu metu gali mažinti euro bazinę palūkanų normą 75, o net gal ir 100 procentinių b.p. Šiuo metu EUR/USD santykis svyruoja ties 1,2860.

Prasti ekonominiai duomenys JAV ir Euro zonoje patvirtina, kad ekonominės problemos niekur nedingo ir šis vakarykštis optimizmas akcijų rinkose gali greitu metu pasibaigti. Jeigu taip atsitiks, galime ir toliau tikėtis rinkos dalyvių vengimo investuoti į rizikingesnius aktyvus, o tai stiprintų JAV dolerio pozicijas, kaip likvidžiausios pasaulio valiutos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų